Türk Eğitim-Sen'den MEB önünde terazili eylem

Güncelleme Tarihi:

Türk Eğitim-Senden MEB önünde terazili eylem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 14:44

Türk Eğitim-Sen üyeleri, yönetici atamalarında yazılı sınavın yanı sıra mülakatın getirilmesi ve mülakatta "adam kayırmacılık" yapıldığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı. Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Nabi Avcı terazisi" adını verdikleri terazide, "hülle, zulüm, torpil" ile "liyakat ve kariyere göre yönetici atama, işi ehline verme, hak-hukuk gözetme" gibi yazılı ağırlıkları tarttı.

Haberin Devamı

Bakanlığın Atatürk Bulvarı tarafında toplanan sendika üyeleri, "Ne zulüm ne merhamet, yalnızca adalet", "Kul hakkına riayet", "Yandaş atama istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Benzer içerikli sloganlar atan eylemcilerin MEB bahçesine girmesine polisin izin vermemesi üzerine grup, Atatürk Bulvarı'nı bir süre trafiğe kapattı.

MEB ÖNÜNDE TERAZİLİ EYLEM / FOTO GALERİ

Görüşmelerin ardından eylemciler, tekbir getirerek ve "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan atarak bakanlığın bahçesine girdi. Genel Başkan Koncuk, yaptığı açıklamada, 5 Milli Eğitim Bakanı gördüklerini belirterek, bunları çok eleştirdiklerini, çünkü yanlışları olduğunu belirtti. Koncuk, ancak bugün yaşananları o bakanlar döneminde görmediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "yandaşlarını kucakladığını" öne süren Koncuk, MEB'in "Yandaşları Koruma Bakanlığı"na dönüştüğünü iddia etti.Koncuk, milletin geleceğini şekillendirecek eğitim davasında başarılı olunması için, bütün kurumların başına liyakatlı, kabiliyetli, dürüst, bilgili insanların seçilmesi gerektiğini ifade etti. Yönetici atamalarında adam kayırmacılık olduğunu öne süren Koncuk, "İnsanlar hak ettiği makamlara hakkıyla, alın teriyle gelmelidir" dedi.

Haberin Devamı

Koncuk, Türkiye'de tüm memurların haklarının gasp edildiğini iddia ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan haksızlıklara gözlerini, kulaklarını kapatmamasını istedi. Problem çözülmezse MEB önüne 10 bin kişiyi getirebileceklerini belirten Koncuk, "Bizim istediğimiz tek bir şey var; adalet, insana saygı" diye konuştu.

İsmail Koncuk, açıklamanın ardından "Nabi Avcı terazisi" adı verilen terazinin yanına giderek, Bakan Avcı'nın bu terazinin bir kefesinde bulunan "İnsan haklarına saygı, adaletli yönetim, hak-hukuk gözetme, liyakat ve kariyere göre yönetici seçme, işi ehline verme, kul hakkı yememek" yazılı ağırlıkları attığını, diğer kefede "zulüm, hülle, masa başı kirli ilişkiler, ahlaksızlık, torpil, yandaşa koltuk" yazılı ağırlıklar kaldığını söyledi. Teraziyi deviren Koncuk, daha sonra beraberindeki sendika yöneticileriyle bakanlığın kapısına siyah çelenk koydu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!