Türk dizilerine Arap Emmy’si

Güncelleme Tarihi:

Türk dizilerine Arap Emmy’si
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 20:29

Arap ülkelerinde gösterilen Türk dizilerine, ABD'deki ünlü Emmy Ödülleri'nde olduğu gibi 14 değişik dalda ödül verilecek.

Haberin Devamı

KURTLAR VADİSİ - FOTO GALERİ

 

AŞK-I MEMNU - FOTO GALERİ

 

YAPRAK DÖKÜMÜ - FOTO GALERİ

 

 

Ortadoğu ve Arap ülkelerinde gösterilen Türk dizileri, Dubai'deki yarışmayla ödüllendirilecek. "Sultan Awards 2010 - Turkish Serial Film Awards" (Sultan Ödülleri 2010 - Türk Dizi Film Ödülleri) adı verilen yarışma için Türk ve Araplardan bir jüri oluşturulacak.

 

DUBAİ’DE AĞIRLANACAKLAR

 

Bu jüri, Arap ülkelerindeki TV kanallarında gösterilen Türk dizileri arasından 14'ünü belirleyecek. Belirlenen dizilere ABD'deki Emmy Ödülleri'nde olduğu gibi drama, komedi, en iyi aktör ve aktris, en iyi müzik gibi 14 değişik dalda ödül verilecek. 01-03 Haziran 2010 arasında düzenlenmesi planlanan ödül töreni için Türkiye'den çok sayıda dizi film starı, manken, yönetmen ve gazeteci de Dubai'de ağırlanacak.

 

Haberin Devamı

Yarışacak diziler arasında şuanda reyting rekorları kıran Yaprak Dökümü, Ihlamurlar Altında, Gümüş, Aşk-ı Memnu, Kurtlar Vadisi hatta eski dizilerden de Asmalı Konak, Aliye ve Bir İstanbul Masalı yer alacak. Yarışma öncesinde gerçekleştirilecek çeşitli aktivitelerle, dizilerde oynayan oyuncular, hayranlarıyla buluşacak.

 

Moda gösterileri ve sergilerle de Türkiye'nin tanıtımı sağlanacak. Ödül gecesini, salonda 2 bin kişi izleyecek. Gecenin sunuculuğunu da ünlü bir Türk dizi film yıldızının yapması planlanıyor. Organizasyon için 1.5  milyon Euro’luk harcama gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

 

 

BAKANLIK DESTEKLİYOR


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği ödül projesinin destekçilerinden biri de İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlediği muhteşem bir düğünle oğlunu evlendiren Hintli işadamı Shyam Bhatia olacak. Dubai şeyhi El Maktum'un da projeyi desteklediği belirtiliyor.

Haberin Devamı


20 ÜLKEDE GÖSTERİLİYOR

 

Türk dizileri, Cezayir'den Mısır'a, Irak'tan Ürdün'e, İran'dan Lübnan'a, Katar'dan Suriye'ye, Suudi Arabistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar 20'den fazla Arap ülkesinde beğeni ile izleniyor Arap ülkelerinde, 2006'dan itibaren izlenmeye başlanan Türk dizilerinin fiyatları bölüm başına hesaplanıyor. Dizilerin bölüm başına ücreti, 2 bin dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!