Türk dizileri ülke ekonomisinin yeni bekçisi

Güncelleme Tarihi:

Türk dizileri ülke ekonomisinin yeni bekçisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2010 12:51

Salgın haline gelen Türk dizileri, Türkiye'nin yeni ekmek kapısı oldu. İşte ülke ekonomisinin yeni umudu olacak diziler ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıklamaları...

Haberin Devamı

Hangi dizi hangi ülkede yayınlanıyor / Foto Analiz

Son zamanların en tutkulu dizi aşkları / Foto Haber

Necati Şaşmaz / Foto Galeri

Kıvanç Tatlıtuğ - Songül Öden / Foto Galeri

Kıvanç Tatlıtuğ / Foto Galeri

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Arap ülkelerinde gösterilen ve büyük ilgi gören Türk dizileri aracılığıyla Türkiye’nin imajını ve Türk malı kullanımını ciddi oranda artırabileceklerini söyleyerek, bu dizilere tanıtım teşviki vermeyi düşündüklerini belirtti.

PAZARI YAKALADIK BIRAKMAYIZ!

Arap ülkelerinde gösterilen Türk dizilerinin çok ciddi izleyicisi olduğunu dile getiren Çağlayan şöyle konuştu: “Biz de dedik ki; kendimize durumdan bir vazife çıkartabilir miyiz? Madem böyle bir pazar yakalamışız. Biz burada ne yapabiliriz? Biz burada Türkiye’yi çok ciddi bir şekilde tanıtabiliriz. Türk imajını ve Türk malı kullanımını çok ciddi bir şekilde artırabiliriz. Çok kısa bir süre içinde dizi ve film yönetmenlerini Ankara’ya davet edeceğim veya biz İstanbul’a gideceğiz. Bunlarla bir araya geleceğiz. Burada Türk malı ve Türk imajını vurgulayalım diye... Diyeceğiz ki; örneğin, bu film ve dizilerde bir arabaya binilecekse yerli arabaya binilecek, bir kıyafet giyilecekse yerli kıyafet giyilecek.”

Haberin Devamı

2009'UN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!