Türk diplomasi tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Türk diplomasi tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 13:27

Resmi Gazete'nin bugün yayınlanan sayısındaki bir atama kararı, Türkiye bürokrasi tarihinde bir ilkin de önünü açtı; Dışişleri Bakanlığı'nın en başarılı kadın diplomatlarından, Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. Ayşe Sinirlioğlu'nun eşi Feridun Sinirlioğlu halen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

BİNLERCE KİLOMETRE UZAKTA, FARKLI ÜLKELERDE...

Feridun-Ayşe Sinirlioğlu çiftinin meslek hayatları da genellikle birbirlerinden binlerce kilometre uzakta, farklı ülkelerde, farklı görevlerde geçti. Ayşe Sinirlioğlu önce Romanya-Bükreş'te, ardından da İspanya-Madrid'de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yaparken, eşi Feridun Sinirlioğlu Ankara'da, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapıyordu. Ancak çift, Büyükelçi ünvanı almadan, meslek hayatlarının daha önceki dönemlerinde de, yine görev gereği, pek çok kez ayrı yaşamak durumunda kaldılar.

TECRÜBELİ DİPLOMAT

Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden 1977 yılında mezun olan Ayşe Sinirlioğlu, Dışişleri'nin en tecrübeli ve başarılı isimleri arasında anılıyor.
Yüksek lisansını Amsterdam Üniversitesi'nde, doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi'nde yapan Ayşe Sinirlioğlu, ilk Büyükelçilik görevini 2008-2011 yılları arasında Bükreş'te yaptı. Ardından Madrid'e Büyükelçi olarak atanan Ayşe Sinirlioğlu, Eylül ayında görev süresini tamamlayarak, Ankara'ya dönmüştü.

Haberin Devamı

ÜST DÜZEY EŞ ATAMALARI DIŞİŞLERİ'NDE DAHA ÖNCE DE OLDU

Dışişleri Bakanlığı'nda karı-koca üst düzey görevlerde bulunulması bir ilk değil; Benzer bir örnek, Türkiye'nin ilk kadın Büyükelçisi Filiz Dinçmen ile yine Büyükelçi olan eşi Üstün Dinçmen örneğinde, 1990'lı yılların sonunda yaşanmıştı. Nitekim, yine karı-koca iki diplomat, Salah Korutürk ve eşi Zergün Korutürk aynı dönemde farklı ülkelerde Büyükelçilik yapmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!