Türk, Azeri ve Ermeni öğrenciler arasında kavga

Güncelleme Tarihi:

Türk, Azeri ve Ermeni öğrenciler arasında kavga
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 13:29

RUSYA'nın başkenti Moskova'daki bir üniversitede yapılan 1 Mayıs toplantısında Türk, Azeri ve Ermeni öğrenciler birbirine girdi. Kavgada bazı öğrenciler yaralandı.

Rusya Halklar Dostluğu Üniversitesi'nde yapılan 1 Mayıs töreni sırasında öğrencilerin kendi kültürlerine ait müzikleri seslendirmeleri sırasında, Ermeni öğrencilerin çaldığı bir şarkının ‘Azerbaycan müziği’ olduğunu iddia eden Azeri gençler, protesto gösterisinde bulundu. Birbirlerine karşı küfürleşme ile başlayan gerginlik daha sonra kavgaya dönüştü. Şişe ve taş atarak birbirine saldıran Türk, Azeri ve Ermeni öğrencilerden bazılarının olay sırasında hafif yaralandığı bildirildi.

Rus haber ajansları ile Azeri basınında yer alan habere göre, olay yerine gelen Rus güvenlik güçleri kavga eden tarafları üniversiteden çıkartarak ayrı yönlere doğru uzaklaştırdı. Bu sırada ‘Ciguli’ marka bir otomobilden özel polis güçlerine birkaç el ateş açıldı. Yakalanan araçta yapılan aramada bir tabanca ele geçirildi ve otomobilde bulunanlar gözaltına alındı.

Rusya Halklar Dostluğu Üniversitesi'nde geçen yıl Azeri- Ermeni öğrenciler arasında çıkan kavgada bir Azerbaycanlı tabancayla yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!