Turiste zorla mal satmanın cezası 200 milyon

Güncelleme Tarihi:

Turiste zorla mal satmanın cezası 200 milyon
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 14:11

Kemer Belediyesi, turistleri alışveriş yapmaya zorlayan, kolundan çeken, dükkana sokmak için önünü kesen esnafa 200 milyon lira ceza kesiyor.

Haberin Devamı

Antalya'nın turistik Kemer Belediyesi, turist şikayetlerini en aza indirmek amacıyla denetimlerini artırdı.  Yetkililer, turisti alışveriş yapmaya zorlayan, turizm merkezlerinde ''Hanutçu'' ya da ''Çığırtkan'' denilen kişilere karşı önlemler alındığını belirterek, turistleri yeme-içmeye zorlamak, kolundan çekmek, yanlış bilgi vererek yanıltmak, alışveriş için dükkana sokmak amacıyla önünü kesmek gibi davranışların, 200 milyon lira ile cezalandırıldığını bildirdiler. 

Belediye yetkilileri, bu davranışları tekrarlayan satıcı ve dükkan sahiplerine 3 ile 7 gün arasında meslekten men cezası verildiÄŸini belirttiler.  Kemer Belediyesi tarafından ayrıca, halka açık alanları kirleten, yerlere çöp ve kirli su atan, yerlere tüküren, halkı iÄŸrendirecek hareketler yapanlara da ceza uygulanıyor.Â

Yetkililer, bunlara ek olarak ev ve işyerlerinde çöp bidonu bulundurmayanlar ile kümes, ahır ve ağıl hayvanlarını dışarıda bırakanlara da para cezası uygulandığını belirterek, cami avlularında satıcılık yapılmasına da izin verilmediğini kaydettiler. 

SİDE'DE 37 İŞYERİ GEÇİCİ KAPATILDI  

Öte yandan, Manavgat'ın Side Beldesi'nde de, turistlere zorla mal satmaya çalışanlara karşı alınan önlemler, taviz vermeden uygulanıyor. Side Belediyesi, turistleri işyerlerinde alışveriş yapmaya zorlayan esnafa ağır cezalar uyguluyor. 

Buna göre, bu davranışın ilk kez sergilenmesinde 100 milyon lira para cezası ve 2 gün iÅŸyeri kapatma, tekrarında 150 milyon lira para cezası ve 4 gün kapatma ve üçüncü seferinde ise 400 milyon lira para cezası ve 6 günlük kapatma uygulanıyor.  Belediye yetkilileri, sezon başında uygulamaya konulan yasak nedeniyle, ÅŸu ana kadar 37 iÅŸyerinin geçici süreyle kapatıldığını bildirdiler.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!