Turist olarak gelmek isterdim

Güncelleme Tarihi:

Turist olarak gelmek isterdim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 02:25

GALATASARAY Liv Hospital- Kızılyıldız arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 21 Kasım’da oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesi çıkan kavgada Sırp taraftar Marko Ivkoviç (25) öldürülmesiyle ilgili davasının ilk duruşması dün Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin Devamı

18 yıl hapsi istenen tutuklu sanık Kadri Aktaş (55) maçtan önce mangal yaptıklarını söyleyerek “Birden 300-500 kişilik karşı takımın taraftarı, Galatasaray taraftarına saldırdı. Elimde bıçak ve sucukla yolun karşısına geçtim. Kimseye bıçakla saldırmadım” dedi. Daha önce, “Bıçağı salladım, isabet ettiremedim” dediği hatırlatılan sanık, “Şimdiki ifadem doğru” diye konuştu.

‘KARDEŞİM MÜHENDİS OLACAKTI’

Duruşmada Ivkoviç’in ablası Bojana Jankelic de (29) tercüman eşliğinde şunları söyledi: “Ben İstanbul’un turistik bir şehir olduğunu biliyorum. Turistik amaçlı gelmek istiyordum. Bu nedenle burada olduğum için çok üzgünüm. 50 yaşındaki bir kişi genç birinin ölümüne neden, nasıl sebep olabilir? Kardeşim jeoloji mühendisliği okuyordu. Ölümünden sorumlu olan herkesten şikayetçiyim.”

Hakim kızdı

Haberin Devamı

Duruşmada sanık avukatlarından Serdar Öktem’in sesli gülmesi üzerine hâkim Ömer Güngör, “Ciddi bir cinayet davası görülüyor. Karşı tarafın acısına saygı duyun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!