Turgutlu'da çatışma: 1'i polis 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Turgutluda çatışma: 1i polis 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 11:33

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, çeşitli suçlardan hakkında 22 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için aranan 29 yaşındaki Hasan Kayra, kendisini yakalamak isteyen Terörle Mücadale Şubesi'nde görevli polis memuru Haluk Göleli'yi sırtından ve bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

Kaçan Hasan Kayra, kovalamaca sonucu sıkıştırılarak, bacağından ve boynundan vurularak, yakalandı.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında İstasyonaltı Mahallesi'nde meydana geldi. Devriye görevi yapan Turgutlu Emniyet Müdürlüğü sivil ekipleri, hakkında ‘adam öldürmeye tam teşebbüs’ ve ‘işyeri kurşunlamak’ suçlarından kesinleşmiş 22 yıl hapis cezası bulunan Hasan Kayra ile karşılaşınca ‘Dur’ ihtarında bulundu.

Belindeki tabancasını çekerek başına dayayan Kayra, “Yaklaşmayın, yoksa kendimi vururum” diyerek, tehditler savurmaya başladı. Kayra, kendisini teslim olması için ikna etmeye çalışan polislere, aniden ateş açtı. Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadale Şubesi'nde görevli polis memuru Haluk Göleli, sırtına ve bacağına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Kaçmaya başlayan Kayra ile polisler arasında kovalamaca başladı. Kuşormanı Mevkii'ndeki, zeytinlik alanda sıkıştırılan Kayra, bacağından ve boynundan vurularak etkisiz hale getirildi. Polis memuru Haluk Göleli ve saldırgan Hasan Kayra 112 Hızır Acil Servis ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından polis memuru Göleli İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Kayra ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki yaralının da durumunun iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Hasan Kayra'nın vurulduğunu duyarak, olay yerine gelen yaklaşık 50 yakını, polislerle tartıştı. Öfkeli kalabalık, “Polis Kayra'yı bacağından vurduktan sonra bir daha ateş etmiş. Yakınımız öldü mü diye merak ettik? O nedenle toplandık” dedi. Gerginliğin artması üzerine Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri de olay yerine geldi. Emniyet Müdürü Aydemir, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer'den olayla ilgili bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!