Türbansız ilk ders

Güncelleme Tarihi:

Türbansız ilk ders
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortaöğretim Kurumları Sınavı şampiyonu imam hatip çıkışlı İkbal Şencan ile ikinci Hatice İslamoğlu yeni kayıt yaptırdıkları okullarda türbanlarını çıkararak ders başı yaptılar. Fen Lisesi ve Robert Lisesi'ni de kazanan Şencan, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Özel Safiye Sultan Lisesi'ni tercih ederken, İslamoğlu kazandığı Kayseri Fen Lisesi'ne başladı.

Hatice İslamoğlu, kız-erkek karma sınıfında 23 öğrenci arkadaşıyla okuyacak. İslamoğlu, ‘‘Okumak için ne gerekiyorsa yapacağım’’ dedi.

Türbanını açan İkbal Şencan'ın ayak bileklerini bile örten okul forması giymesi dikkat çekti.

ORTAÖĞRETİM Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı birincisi, imam hatip mezunu türbanlı İkbal Şencan, kazandığı İstanbul Atatürk Fen lisesi ve Özel Okullar Sınavı'nda 13'ncü olarak yerleştirildiği Amerikan Robert Lisesi yerine, burslu olarak kaydolduğu Fethullah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Özel Safiye Sultan Lisesi'nde, türbanını çıkararak ders başı yaptı.

Sınav sonrası basın mensuplarına, ‘‘Öyle de olsa, böyle de olsa okuyacağım. Türbanımı açarak derslere gireceğim’’ diyen Şencan, türbanını okul dışında takmayı sürdüreceği belirtti. Şencan'ın ayak bileklerini bile örten okul forması giymesi dikkati çekti.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ne uzak olduğu için kayıt yaptırmadığını belirten Şencan, daha önce ablasının da okuduğu Özel Safiye Sultan Lisesi'ni evine yakın ve eğitimini başarılı bulduğu için tercih ettiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünde okuyan ablası gibi İkbal Şencan da biyoloji öğretmeni olmak istediğini belirtti.

İngilizce'yi en kısa sürede öğrenmeyi hedefleyen İkbal Şencan, bir yandan da TÜBİTAK'ın Biyoloji Olimpiyatları'na girmeye hazırlanıyor. Şencan, ‘‘Hedefim olimpiyatlarda da aynı başarıyı kazanmak’’ dedi.

Bahçelievler'deki Özel Safiye Sultan Lisesi Müdürü Rıdvan Adaş ise ‘‘Eğitimini en iyi şekilde sürdürecek. Kendisine her türlü desteği vermeye hazırız. Burslu olarak öğrenimini sürdürecek. İkbal'in okulumuzu tercih etmesinden gurur duyduk’’ dedi.

2. FEN LİSESİ'NDE Türkiye 2'ncisi olan Kayseri Ali Rıza Özderici İmam Hatip Lisesi orta bölümü mezunu Hatice İslamoğlu da, türbanını çıkarıp okul formasını giyerek ilk tercihi olan Kayseri Fen Lisesi'nde derslere girdi. İslamoğlu, türbanını çıkarması konusunda ‘‘Okumak için ne gerekiyorsa onu yapacağım’’ dedi.

Hatice İslamoğlu, 2027 numarayla yatılı bölümüne kayıt olduğu yeni okulunun 9-C şubesinde, kız- erkek 23 arkadaşıyla ders görmeye başladı. İslamoğlu, derslerine daha iyi çalışmak için her gün 20 kilometre uzaklıktaki Kayseri şehir merkezinde yaşayan ailesinin yanında kalmaktansa yatılı okumayı tercih ettiğini belirterek, türban konusunda şöyle dedi: ‘‘Daha önce kurallar neyi gerektiriyorsa, öyle davranacağımı söylemiştim Şimdi de bu kurallara göre derslere giriyorum. Okulda bulunduğum sürece türban takmam mümkün değil. Ancak hafta sonları evci çıktığımda, tabii ki türbanımı takacağım. Bu benim özel hayatım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!