Türbanı çözemedik HAMAS’ı çözelim

Güncelleme Tarihi:

Türbanı çözemedik HAMAS’ı çözelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 01:30

CHP Lideri Deniz Baykal, HAMAS’ın Türkiye ziyaretini Ali Bulaç’ın internette yayın yapan Bilgi ve Hikmet Dergisi’ndeki yazısına gönderme yaparak değerlendirdi ve "Kimlik bunalımına girenler yandaşlarının karşısında kendi beraat ilmuhaberelerini, aklanmalarını almaya çalışıyorlar. Türbanı çözemedik, HAMAS’ı çözelim diyorlar" diye konuştu.

Partisinin dünkü Meclis grubunda konuşan Baykal, Yazar Ali Bulaç’ın "...milyonlarca dolarla aldıkları villalarında orman içlerinde saklanacaklar, bizim mahallemizden dabbetülarz jipleriyle hızla geçecekler" değerlendirmesini okuyarak, "İktidar artık bu noktadadır. Bu senin kendinle hesaplaşmandır. O sözleri görmezlikten gelemezsin" diye konuştu. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜL HAVA ATIYOR

HAMAS’ı kimin çağırdığı belli değil. Hiçbir yetkili bu davetin sorumluluğunu üstlenmiyor. ’Silahı bıraktım; İsrail’i tanıdım’ demedi. Öyle olsaydı zaten tebrik ederdik hükümeti. Durum böyleyken, Dışişleri Bakanı Gül çıkıp ’Buraların tapusu bizim. Tabii çağıracağız’ diye hava atıyor. Hava atacağına önce, daveti sahiplen, yaptığın görüşmelerine sahip çık. Ampulleri bile mahcup bu ziyaretten ki, üstünü örttüler. Başbakan da mobilya mağazası gezdi, HAMAS’la karşılaşmamak için. Bak İran çağırdı, fotoğraf çektirip dünyaya da ilan etti. Sen niye yapamıyorsun?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!