Türbana bizden af yok

Güncelleme Tarihi:

Türbana bizden af yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2005 01:25

YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, Başbakan Erdoğan’ın yeniden gündeme taşıdığı türban yasağının kaldırılması tartışmaları ile öğrenci affı konusuna, YÖK ve üniversiteler adına son noktayı koydu.
 Bakan ısrarlı

Son günlerde, siyasi simge haline gelen türbana ilişkin yeni çözüm önerileri oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Teziç, bu duruma tepki gösterdi. Rektörler Komitesi’sinin toplantısı öncesinde, türban yasağı ve öğrenci affına ilişkin açıklamalarda bulunan Teziç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi kararları ve Danıştay’ın içtihat kararlarıyla açıklığa kavuşmuş bir konuda, başka çözüm biçimini gündeme getirip tartışmaya gerek bulunmadığını vurguladı. Siyasi tercih kullanılarak çıkarılacak öğrenci affının, kamu yararına olması gerektiğinin altını çizen Teziç, affa sıcak bakmadıkları görüşünü yineledi.

ANAYASA’YA HİLEDİR

Türban affı için de üstü kapalı uyarıda bulunan Teziç, şöyle dedi: ‘Düzenleme, bu amacı aşarsa, Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirilir. Bu kararları hemen aşabilmek için yargı kararlarını etkisiz hale getirmek için yapılacak yasal düzenlemeler de, yerine göre ya kanuna karşı ya da Anayasa karşı hile oluşturur. Bu bakımdan bizim gündemimizde yer almamaktadır, almayacaktır.’

ÜAK AFFA KARŞI ÇIKTI

Rektörler Komitesi’nden sonra biraraya gelen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeleri de, ‘Türban gündemizde değil’ açıklaması yaptı. ÜAK bildirisinde, ‘öğrenci affı’nın da, hukuka ve kamu yararına aykırı olduğu vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!