Türban karşıtı dergi satan genç bıçaklandı

Güncelleme Tarihi:

Türban karşıtı dergi satan genç bıçaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Kampusü'nde türban karşıtı dergi satan grup saldırıya uğradı. Olayda Edebiyat Fakültesi öğrencisi Deniz Top bıçakla ağır yaralandı. Polis sakallı erkek saldırganla, yanındaki türbanlı kadının kimliğini belirlemek için soruşturmaya başladı.

Olay dün saat 12.00 sıralarında Edebiyat Fakültesi ile İletişim Fakültesi binasının bahçesinde meydana geldi. Bahçede stand açıp Sosyalist İktidar Partisi'nin yayın organı Düşünce ve Eylem Dergisi'nin ‘Türban neyi Örtüyor’ başlıklı ekini satan öğrenciler, yanında türbanlı bir kadın olan, 30 yaşlarında, sakallı orta boylu, şişman bir erkeğin saldırısına uğradı. Öğrencilere ‘‘Komünist P..ler, islama karşı gelemezsiniz’’ diyerek bağırıp küfür eden saldırgan, bıçağını çekip Deniz Top'u sağ koltuk altından yaraladı. Öğrencilerin yaralı arkadaşlarıyla ilgilenmesini fırsat bilen saldırgan, yanındaki 27-28 yaşlarında gözlüklü, kısa boylu, türbanlı kadınla kaçtı. Edebiyat Fakültesi tarih bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Deniz Top, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, hayati tehlike kaydıyla tedavi altına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ve Asayiş Şubesi ekipleri saldırganın kimliğini belirleyebilmek için araştırmaya başladı. Görgü tanıklarına fakültelerdeki öğrenci dosyaları tek tek gösterildi. Bu arada saldırganın öğrenci değil, yanındaki türbanlı öğrenci kadının kocası olabileceği de belirtildi.

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Öney de, olayın, üniversitenin açılış törenine alternatif bir öğrenci hareketi sırasında meydana geldiğini belirtti. Prof Dr. Öney şunları söyledi:

‘‘Üniversitenin açılış törenine alternatif bir provokasyon olayı olacağı yolunda duyum aldık. Alternatif açılış töreni yapmadılar, ama bu olay oldu. Türbanlı öğrenci sayımız fevkalade az. Türbanlılarla diğerleri arasında, bugüne kadar hiçbir şekilde böyle bir rahatsızlık olmadı.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!