Tüpraş çalışanına çevre ve emniyet ödülü

Güncelleme Tarihi:

Tüpraş çalışanına çevre ve emniyet ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2006 16:02

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ) Genel Müdürü Yavuz Erkut, “Kamunun kısıtlı imkanlarından kurtulan ve tüm enerjisiyle Türkiye için çalışan Tüpraş, Koç Grubu'nun yeni stratejileriyle dünyanın önemli oyuncuları arasına girecektir” dedi.

Erkut, Tüpraş'ın 29 Mayıs - 2 Haziran 2006 tarihleri arasında çalışanları arasında düzenlediği “Çevre Temizlik ve Düzen, Resimaltı Slogan, Sloganlı Afiş ve En İyi Öneri” dallarındaki yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin dağıtım töreninde, Koç Grubu'nun, sevgi ve saygıya dayalı çalışma barışı ve işyeri huzuruna her zaman önem verdiğini belirtti.
Bu bakış açısının çalışma barışına, şirketlerin ekonomik ve sosyal başarılarına ve gelişimlerine önemli katkıda bulunduğunu ve çalışanların memnuniyetini artırdığını ifade eden Erkut, şunları kaydetti: “TÜPRAŞ olarak hedefimiz, petrol sektöründe, performansına ve insan kaynağına özenilen, güvenilir ve etkin bir küresel oyuncu olmaktır. Bu hedefi belirlememizdeki en önemli etken TÜPRAŞ'ın gücü olan çalışanlarıdır.  Amacımız, ülkemizin petrol ürünleri ihtiyacını karşılarken, sektörel gelişimde öncü ve etkin rol oynayarak, hissedarlarımız, iş ortaklarımız ve topluma değer yaratmak olacaktır.  Kamunun kısıtlı imkanlarından kurtulan ve tüm enerjisiyle Türkiye için çalışan TÜPRAŞ, Koç Grubu'nun yeni stratejileriyle dünyanın önemli oyuncuları arasına girecektir.”

ÇEVRE YATIRIMLARI

Yavuz Erkut, 12 Eylül 2005 tarihinde yapılan ihale ile başlayan TÜPRAŞ'ın özelleştirme sürecinin, 26 Ocak 2006 tarihinde 4 milyon 140 bin dolar karşılığında kamuya ait yüzde 51 hissesinin Koç Holding, Aygaz, Opet ve Shell tarafından kurulmuş olan Enerji Yatırımları AŞ'ye devredildiğini anımsattı.

TÜPRAŞ'ın 2006 yılı yatırım bütçesinin 321 milyon dolar olduğunu bunun dışında 71 milyon dolarlık ek yatırım kararının da yönetim kurulundan çıktığını belirtti.  Erkut, 71 milyon dolarlık yatırımın 25 milyon dolarının Avrupa Birliği mevzuatı çerçevesinde çevre yatırımına ayrıldığını ifade etti.
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu da, çevre bilinci ile birlikte kuruluşlarının sosyal sorumluluklarının arttığını söyledi. Çevrenin, Koç Topluluğu'nun en önemsediği konuların başında geldiğini vurgulayan Memioğlu, başarı ve başarısızlığın tek kişinin işi olmadığını belirterek, “Başarı da başarısızlık ta ekip işidir. Bu nedenle işini yapan her çalışanın sistem içerisinde düşüncelerini ifade etmesi gereklidir” diye konuştu.
İzmit Rafineri Müdürü Uğur Turhan da İzmit Rafinerisi'nin yeni yatırımlarının devam ettiğini bildirdi. Turhan, 2005 yılında rafineri temizlik çalışmalarından çıkan 813 ton tehlikeli atığın bertaraf edilmek üzere İzmit Atıkları Yakma ve Değerlendirme AŞ'ye (İZAYDAŞ) gönderildiğini ve karşılığında 483 bin YTL bertaraf ücreti ödendiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Erkut, Memioğlu ve Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Çevre Temizlik ve Düzen, Resimaltı Slogan, Sloganlı Afiş ve En İyi Öneri yarışmalarında başarılı olan üniteler ve personele ödüllerini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!