Tüp faciası: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tüp faciası: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kasımpaşa'da katalitikle ısınmaya çalışan bir aile kaçak yapan tüpün patlaması sonucu yok oldu. Faciada 10 kişiden sadece 4'ü kurtulabildi.

Korkunç olay Kasımpaşa Kulaksız'da dün 15.00 sıralarında meydana geldi. Kemik erimesi olduğu için çalışamayan, zaman zaman cami önünde tesbih, takke satan Efkan Göncü, eşi, çocukları ve yeğenleri bir odada toplanıp, tüpünü yeni taktıkları sobanın başında ısınmaya çalıştılar. Kaçak yaptığı belirtilen tüp, bir süre sonra büyük bir gürültü ile infilak etti ve hemen ardından evdeki ikinici piknik tüpü bomba gibi patladı. Gecekondu bir anda alevler içinde kalırken, Göncü ailesi ve yakınları feryatlar içinde kaçışmaya çalıştı. Ancak, alev topuna dönen gecekonduda baba Efkan Göncü, 9 aylık kızı Sümeyye'yi kapıp dışarı çıkardı. Göncü daha sonra diğer çocuklarını da kurtarmak için içeri girmek istedi.

Can pazarı

Eve girerken yaralanan Efkan Göncü başarılı olamazken 8 yaşındaki oğlu Ömer Güncü ile yeğeni İlkan Güngördü güçlükle kendilerini dışarı attı. Yaralılar komşular tarafından hemen Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İftar trafiğine takılan itfaiye sokakların da darlığı nedeniyle yangına ulaşmakta güçlük çekti. İçerde kalanları kurtarmaya çalışan itfaiye erlerinin tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Yangın söndürüldükten sonra içeri giren itfaiye, anne Vijdan Göncü, çocukları Muhammet (11), Abdullah Enes (6), Abdülkadir (2), baba Göncü'nün yeğeni Ümit Kosaoğulları (22) ve anne Göncü'nün kardeşi Gülcan Güngördü'nün kömürleşmiş cesetleri ile karşılaştı.

2 ay önce taşındılar

Göncü ailesinin Bursa'dan 4-5 ay önce Kasımpaşa'ya taşındığı belirlendi. İlk oturdukları evden de 2 ay önce facianın yaşandığı gecekonduya taşınan ailenin tüpgaz sızıntısı nedeniyle patlamadan önce zehirlenip kendilerini kaybetmiş olabileceğini belirten yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler.

Son anda kurtuldu

Sızıntı yapan tüpün patlaması sonucu annesi ve kardeşlerini kaybeden 8 yaşındaki Ömer Göncü son anda kendini dışarı atarak kurtuldu.

Göncüler’in gecekondusu kül oldu

Cami önlerinde tespih ve takke satarak geçinmeye çalışan Efkan Göncü'nün gecekondusu tüp gaz patlaması sonucu tamamen yandı. 6 kişinin öldüğü faciada baba Göncü de yaralandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!