Tunus'ta muhalefetten seçim takvimi

Güncelleme Tarihi:

Tunusta muhalefetten seçim takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 21:00

Tunus'ta muhalefetten seçim takvimiTunus muhalefet lideri Necip Çebbi, ülkede uluslararası gözlemcilerin denetimdeki seçimlerin 6-7 ay içinde yapılabileceğini söyledi.

Çebbi, Başbakan Muhammed Ganuççi ile görüşmesinden sonra Fransız RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Program aşikar; yasalarda reform yapmak ve 6-7 ay içinde serbest genel ve devlet başkanlığı seçimleri düzenlemek" dedi.
Çebbi, seçimlerin uluslararası gözlemcilerin de katılımıyla yapılmasının kendisinin ana taleplerinden biri olduğunu söyledi.
İsyan üzerine ülkesinden kaçan Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin sözünü sakınmaz muhalifi Çebbi, yıllarca güvenlik güçlerinin sık sık tacizine uğradı.

FRANSA VE BELÇİKA

Bu arada Fransa hükümet sözcüsü Francois Baroin, Zeynelabidin Bin Ali'nin aile üyelerinin Fransa'da istenmediğini, kendilerini de burada kalma niyetinde olmadıklarını ve ayrılacaklarını söyledi. Baroin, Bin Ali'nin hangi yakınlarının Fransa bulunduğu konusundaysa bilgi vermedi.
Öte yandan, Belçika'daki yüzlerce Tunuslu sürgün, başkent Brüksel'de sevinç gösterisinde bulundular.
Tunus'ta işsizliği ve yoksulluğu protesto eden halkın geçen ay başlattığı isyan sonucu, Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali dün ülkesinden kaçarak Suudi Arabistan'a sığınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!