Tuncer Bakırhan yeni parti için DEHAP'tan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Tuncer Bakırhan yeni parti için DEHAPtan istifa etti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 17:42

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yarın kurulacak DTP’nin 60 Kişilik Kurucular Kurulu’na seçildi. Bakırhan, DEHAP’tan da istifa etti.

Haberin Devamı

Demokratik Toplum Hareketi, partileşme sürecini tamamladı. Demokratik Toplum Partisi(DTP) adını taşıyacak partiyi kongreye kadar yönetecek taşıyacak 60 kişilik Geçici Yürütme Kurulu’nda Tuncer Bakırhan, Doğan Erbaş, Selim Sadak, Hasip Kaplan, Sedat Yurtdaş, Sırrı Sakık yer aldı.
  Â
Demokratik Toplum Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kurucular Kurulu’nun partileşme sürecini sonuçlandırmak üzere 24-25 Ekim 2005 tarihlerinde toplandığı anımsatıldı.
  Â
Toplantıda kurulacak partinin isminin Demokratik Toplum Partisi, kısaltılmış isminin ise DTP olarak belirlendiği belirtildi. Amblemin de "sarı zemin üzerine kırmızı gül" olarak benimsendiği kaydedildi.
  Â
Açıklamada, parti program ve tüzüğün de netleştirildiği bildirildi. Toplantıda Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’ün geçerli 424 oyun tümünü alarak eşbaşkan seçildiği kaydedildi.
  Â
GEÇİCİ YÜRÜTME KURULU

Haberin Devamı

Toplantıda partiyi 1’inci Olağan Kongreye taşıyacak 60 kişilik Geçici Yürütme Kurulu da belirlendi. Önümüzdeki günlerde toplanarak kendi arasında görev dağılımı yapacak olan Geçici Yürütme Kurulu’nda şu isimler yer aldı:
  Â
"Tuncer Bakırhan, Doğan Erbaş, Selim Sadak, Hasip Kaplan, Sedat Yurtdaş, Sırrı Sakık, Mizgin Irgat, M. Şamil Atlan, Sibel Öz, Hatice Çoban, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Zeliha Sayar, Zeynep Karaman, Aleddin Erdoğan, Mustafa Sarıkaya, İsmail Göldaş, Nazmi Gür, Mahmut Bilgin, Alican Önlü, Orhan Miroğlu, Doğan Erdoğan, Nurettin Yılmaz, Medeni Kırıcı, M. Naci Kutlay, Cemal Kavak, Mustafa Özer, Çimen Işık, Mazlum Tekdağ, Osman Özçelik, Senanik Öner, Türkan Yüksel, Canip Yıldırım, Fadıl Bedirhanoğlu, Hüseyin Yılmaz, Nadir Yıldırım, Salih Ağaç, Filiz Mete, Zahide Besi, Sabahat Tuncel, Hüseyin Dağ, Birsen Kaya Akat, Ezgi Dursun, Kemal Aktaş, Mustafa Avcı, Selma Söker, Muammer Değer, Salih Akdoğan, Cesim Soylu, Osman Ergin, Selma Tanrıkulu, Esma Güler, Hüseyin Yıldız, Fatma Yıldırım, Türkan Aslan, Pero Dündar, Aynur Coşkun, Zeynep Demir, Sevinç Bozan, Yıldız Atay."

DEHAP NE YAPACAK

DEHAP, DTP’nin kurulmasının ardından, kendisinin de siyasi hayatına devam edeceğini açıklamıştı. Eski Genel Başkan Bakırhan DTP yöneticiliğine geçince, DEHAP da yeni Genel Başkanını belirlemek için kolları sıvadı.
DEHAP yöneticileri toplantı yaparak, geçici bir başkan belirleyecek.

Haberin Devamı

DEHAP, bir süre "başkanvekilliği" ile yönetilecek. Daha sonra parti olağanüstü kongreye gidecek. Olağanüstü kongrede Genel Başkan belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!