Tunceli'de tekstil atağı... Hedef 2 bin 500 kişiye istihdam

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide tekstil atağı... Hedef 2 bin 500 kişiye istihdam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 14:23

Tunceli'de tekstil sektörü ekmek kapısı oldu. Tunceli Valiliği ve İŞKUR tarafından ortak yürütülen meslek edindirme kursunu tamamlayan kadınlar tekstil atölyelerinde iş başı yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Tunceli'nin istihdam projelerinde model olacak bir il olduğunu söylerken, Türkiye'ye örnek olacak atölyelerde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, açılışını yaptığı tekstil atölyeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tunceli’miz projeleriyle model olma niteliğinde yeni istihdam alanlarının açılması için ellimizden gelen çabayı ve desteği vermeye devam edeceğiz.' dedi.

 "TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Tunceli’ye 15 yılda 5.3 milyarlık yatırım gerçekleştirildiğini anımsatan Bakan Sarıeroğlu, “Sadece bu seneyle ilgili 2 milyarın üzerinde yatırım planlaması söz konusu. İnşallah yollarımızın yapılması ve bu yatırımların devreye girmesiyle birlikte yeni bir süreç Tunceli için başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak öncelikli gündem maddemiz işsizlikle mücadele ve istihdamın artışıdır.

Bu bağlamda Türkiye’ye örnek olacak iki tane atölyemiz oluşturulmuş durumdadır. Bunların yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesiyle yaz sonuna kadar 2 bin 500 kişiye ulaşacak bir istihdam hedefindeyiz.

Haberin Devamı

Tunceli istihdam ve diğer projelerin çokluğu ve hayata geçirilmesi noktasında model olacak bir il. Başarıyla yürütülen tüm projeleriniz için Valimiz Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Tuncelide tekstil atağı... Hedef 2 bin 500 kişiye istihdam


VALİ SONEL: YIL SONUNDA HEDEFE ULAŞACAĞIZ 

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, yeni istihdam alanları açılması için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini, bu alanda devletimizin tüm unsurlarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olduklarını kaydederek, “Amacımız Tuncel’imizin sosyo-ekonomik seviyesini en üst seviyeye çıkararak vatandaşlarımızın mutluluklarını arttırmaktır. Yöre insanımızın elde edeceği yüksek refah seviyesi hepimizin mutluluğu olacaktır. Yıl sonuna kadar hedeflediğimiz istihdam sayısının 2 Bin 500 kişiye ulaşması için çalışıyoruz. . Tuncel’imizi bölgede tekstil merkezi haline dönüştürmek istiyoruz.

Tunceli'ye yaptığımız her çalışmada ve yatırımlarda desteğini esirgemen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile tüm Bakanlara Tunceli halkı adına teşekkür ediyorum' dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!