Tunceli'de PKK'ya geceyarısı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKya geceyarısı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 10:14

TUNCELİ’nin merkeze bağlı Harçik - Sütlüce köyleri arasında kalan bölgede kalabalık PKK’lı grubun tespit edilmesi üzerine gece yarısı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler bölgeye ateş altına alırken, güvenlik güçleriyle PKK’lı grup arasında zaman zaman sıcak tüemas sağlandı. Tunceli merkeze yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan çatışma bölgesinde kobra helikopterlerin yaklaşık 1 saat süren süren bombardımanı kent merkezinden de izlendi.

Sütlüce köyü ile Harçik köyü kırsal alanında operasyona çıkan jandarma özel hareket timlerinin kalabalık PKK’lı grubu tespit etmesi ile birlikte bölge önce askerler tarafından makinalı tüfeklerle yoğun ateş altına alındı. PKK’lı grubun bulunduğu bölgeye iyice yaklaşan özel haraket timlerinin ateşinden dağlık alana doğru kaçarak kayalık bölgede gizlenen PKK’lıların tepesine bu kez kobra helikopterler bomba yağdırdı. Saat 24.00’ten sonra başlayan bombardıman kent merkezinde bir çok kişi tarafında merakla izlendi. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken teröristlerle zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte stratejik noktalara indirilen takviye birlikler teröristlerin kaçış yollarını tuttu ve bölgede operasyonun sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!