Tunceli'de PKK'nın 6 eylemi fark edilerek engellendi

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKnın 6 eylemi fark edilerek engellendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 15:06

TUNCELİ’de güvenlik güçlerinin aldığı etkin önlemler sayesinde, son 1 hafta içinde PKK’lıların 6 eylemi önceden farkedilerek engelledi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na Tümgeneral Harun Ocaklı’nın atanmasıyla birlikte terörle mücadele konusundaki tüm stratejiler değiştirilerek, örgütün hareket alanı daraltıldı. Bu nedenle Tunceli’de son 1 hafta içerisinde PKK’nın 6 saldırı girişiminin engellendiği belirtildi. PKK’lılar dün iki farklı noktada saldırı girişimi önlenirken, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor.

Nazimiye İlçesi, Ramazan ve Doğantaş Köyleri arasındaki bölgede dün gece saatlerinde arazide konuşlu bulunan özel eğitimli birliklerine sızma yöntemiyle yaklaşmaya çalışan bir grup PKK’lı erken fark edildi. Farkedilen PKK’lılar ateş mesafesine gelmeden yerleri tespit edildi ve bulundukları bölge yoğun ateş altına alındı. Bunun üzerine PKK’lı grup uzaktan taciz ateşi açarak bölgeden ayrılarak ormanlık alana kaçmak zorunda kaldı. Kısa bir süre sonra da 2 kobra helikopteri gece boyunca PKK’lıların kaçış güzergahlarına bomba yağdırdı.

Yine dün saat 22.30 sılarında Tunceli, Hozat ve Ovacık İlçeleri arasındaki üçgende iki farklı noktada PKK’lıların askeri karakola saldırı hazırlığı yaptı. Bir diğer noktada ise operasyon halinde olan özel eğitimli birliklerin konuşlu olduğu bölgeye yaklaşmaya çalışan PKK’lı teröristler termal kameralarla farkedildi. Farklı iki noktadaki askeri birimler, hazırlıksız yakaladıkları PKK’lıların bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Önceden telsizle haber verilen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterler, PKK’lıların bulunduğu bölgedeki hakim noktalara özel eğitimli birlikleri indirdi. Havadan ve karadan yoğun ateş altında kalan PKK’lılar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Sabah saatlerine kadar takip edilen PKK’lıların etkisiz hale getirmek için operasyon sürdürüyor.

Tunceli, merkez ve ilçelerde son bir hafta içerisinde karakol ve askeri birimlere yönelik 6 saldırı girişiminin, önceden farkedilerek engellendiği belirtildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na bir yıl önce atanan Tümgeneral Harun Ocaklı’nın, terörle mücadele konusundaki tüm stratejileri değiştirmesi, terörle mücadelede başarıyı getirdiği belirtildi. Bu strateji ile PKK’lıların hareket kabiliyetlerinin daraltıldığı ve eylem sahalarının sınırlandırıldığı, eylem yapılacak birliklerin ise güçlendirildiği öğrenildi. Ayrıca Tunceli 4’üncü Komando Tuga Komutanlığı, 2 bin 500 eğitimli personeli ile de PKK’ya korku veriyor. Operasyona çıkan özel eğitimli birlikler, aralıksız 15 gün her koşulda mücadele edebilecek şekilde donanımlı ve hazırlıklı olduğu belirtildi.

Bir askeri yetkili, örgütün çatışmalarda daha önce küçük bir gruba keşif yaptırdığı ve daha sonra da eylem planı hazırlayarak saldırı girişiminde bulunduğunu belirterek, Tunceli’de artık özel eğitimli birliklerle 24 saat arazide arama tarama faaliyeti yürüttüklerini ve PKK’nın keşif yapmasını engellediklerini söyledi. Yapılan saldırı girişimlerinin de önceden farkedilerek müdahale edildiğini kaydeden askeri yetkili, terörle mücadelede Tunceli modelinin etkili olacağını savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!