Tunceli'de kadınlar lokali

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide kadınlar lokali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2001 15:15

Tunceli'nin Burmageçit Köyü'nde yapımı tamamlanan kadınlar lokali, törenle hizmete açıldı. OHAL Valiliği, 8. Kolordu Komutanlığı ve hayırsever vatandaşların desteğiyle, merkeze bağlı Burmageçit Köyü'nde yapımı 6 ayda tamamlanan lokalde, kadın ve genç kızlara, okuma-yazma, biçki-dikiş, bilgisayar ve seracılık konularında eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez bir köyde kurulan kadınlar lokalinin açılışını yapan OHAL Valisi Gökhan Aydıner, ülkenin bu tür sosyal tesislere ihtiyacı olduğunu, bu tesisin örnek teşkil ederek sayılarının arttırılmasını umduklarını söyledi.  Kadınlar lokalinin açılışını yapmaktan gurur duyduğunu belirten Aydıner, şunları söyledi:

''Açılışını yaptığımız bu tesisin, eğitime ve sosyal yaşama büyük katkısı olacaktır. Huzur ve güvene kavuştuğumuz bu günlerde eğitime önem verilmelidir. Bölgede yaygınlaştırılmasını beklediğimiz tesislerde, kadın ve genç kızlar hem zamanlarını değerlendirecekler, hem de yöreye faydalı işler yapacaklar.''

Törene katılan 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Engin Alan ise, devlet-vatandaş işbirliği sonucu yapılan bu tesisin yapımında, dayanışmanın en iyi örneğinin verildiğini söyledi.

Tesis ile, yöre halkını belli konularda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Korgeneral Alan, ''Tesis, çaÄŸdaÅŸ Türkiye'ye bir örnek teÅŸkil etmektedir. Tesisin yöreye çok büyük katkısı olacak. Özellikle genç kızlarımız eÄŸitim alanında yetiÅŸtirilecek'' dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!