Tunceli'de CHP'den toplu istifa

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide CHPden toplu istifa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 14:48

Tunceli'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 'Dersim isyanıyla' ilgili sözlerine tepki göstermek için aralarında 3 ilçe belediye başkanı ile yaklaşık 300 partili partisinden istifa etti. İstifalar Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1000 kişinin katıldığı basın açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamayı istifa edenler arasında yer alan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül okudu.

Haberin Devamı

TUNCELİ'DE TOPLU İSTİFA

CHP'den toplu istifalar nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 1000 kişinin katıldığı basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, istifa gerekçelerine ilişkin söyle dedi:

“Biz Dersimliler 1937-38 acısını yüreğimize zincirlemişken, ‘demokratik açılım' adına TBMM’de, ‘Şeyh Sait isyanı, Dersim isyanı böyle bastırıldı’ sözlerini sarf eden Öymen'in bu tavrı sorunları çözüme değil, şiddet yönteminin anlayışı olduğu ortaya koymuştur. Dersim halkı tüm bu baskılara rağmen zulmün önünde boyun eğmemiş, ölümlere, sürgünlere, açlıklara göğüs gererek soysuzlaşmayı kabul etmemiş ve tarih boyunca insanlık onurunun birinci değeri olduğunu savunmuş bir halktır. Acıları yüreğine gömerek, kin, nefret gütmeyen, ırkı, dini, dili, rengine bakmaksızın bütün insanları aynı gören, Yunus gönlüyle gören, Mevlana aşkıyla seven Aleviliğin orjini sayılan Dersim'e ve halkına düşman gözüyle bakmak, TBMM kürsüsünden gözümüzün içine baka baka atalarımıza yaşatılan kıyımları günümüzde çözüm olarak önümüze sunmak, bununla da övünmek, bunu da sosyal demokrasi ve barış adına yapıyorum demek insanlık ayıbıdır, insanları kandırmaktır. Bu anlayışı sahip ve bu sözleri sarf edenden hesap sormayan bir anlayışın içinde bir Dersimli olarak yeralmamız ve üyeliğini devam ettirmemiz kendi halkımıza karşı bizler adına utanç verici olacaktır. 1937-39 yılları ve sonrasında Dersim’de kadın- erkek, çoluk- çocuklardan oluşan onbinlerce masum insanın öldürülmesini meşrulaştırmaya çalışan anlayış ile aynı çizgide olmamız imkansız olduğu için mensubu bulunduğumuz CHP’den istifa ediyoruz.”

Haberin Devamı

Sarıgül’ın açıklaması ardından meydanda toplananlar bir süre alkışlarla tempo tuttuktan sonra dağıldı.

İSTİFA EDENLER

Tunceli’de CHP'den istifa edenler arasında Pülümür İlçesi Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimleri bağımsız kazanan ve CHP'ye geçen Nazimiye İlçesi Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek de bulunuyor. Bunların yanı sıra, CHP eski Tunceli Milletvekili Hasan Göyüldar, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Kırmızıdağ, görevden alınan Merkez İlçe eski Başkanı Davut Yıldırım, Pülümür İlçe Başkanı Hasan Hayri Keskin, Nazimiye İlçe Baştkanı İsmail Hakkı Şahin, Tunceli İl Yönetim Kurulu üyeleri Doğan Benli, Kemal Bozkurt, Tunceli Sanayi ve ticaret Odası KMeclis Başkanı Hasan Kuru, Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Ali Asker Güler, Dersimspor Başkanı Yaşar Moğuytay’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi istifalarını verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!