Tunceli'de askeri araca roketatarlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide askeri araca roketatarlı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 19:40

TUNCELİ’de PKK’lılar Pülümür karayolu üzerinde devriye görevi yapan 2 kobra tipi askeri zırhlı araca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda araçlarda bulunan askerler yara almadan kurtulurken, çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde termal kamera ve bilgisayarla donatılan ve tespit ettiği hedefe otomatik olarak kilitlenen son teknoloji ile üretilen kobra tipi 2 zırhlı askeri araç, saat 17.00 sıralarında, merkeze 10 kilometre mesafedeki Uzuntarla Köyü yol ayırımında, PKK’lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı.

ASKERE HAİN TUZAK / FOTO GALERİ

Araç sürücüsüyle birlikte 8 personeli taşıyan kobra tipi zırhlı araçlara teröristler, iki ayrı noktadan önce roketatar attı. Roketlerden biri aracın yakınına düşüp infilak ederken, diğeri askeri araçlardan birinin altına isabet etti, ancak şans eseri patlamadı. Teröristler roketlerden sonra zırhlı araçlara uzun namlulu otomatik tüfekler ve biksi olarak tabir edilen uzun namlulu silahlarla ateş etti. Araçlarda bulunan askerlerin teröristlere karşılık vermesiyle, yoğun ateş altında kalan teröristler ormanlık sarp bölgeye kaçtı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Saldırıdan sonra bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edilirken, zırhlı aracın altına isabet eden, ancak patlamayarak yol kenarına düşen roketatar Tunceli Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekibi tarafından muhafaza altına alındı. Roketatar mühimmatının imha edilmesi sırasında Tunceli-Pülümür karayolu yaklaşık yarım saat çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası bölgeye gelen jandarma komutanlığına ait bomba imha ekipleri roketatar mühimmattını olduğu yerde patlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!