Tunceli'de 5 PKK'lı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide 5 PKKlı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 12:50

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 PKK mensubu öldürüldü. Teröristlerin Sarıyayla Karakolu baskınına katıldıkları belirtiliyor.

Haberin Devamı

TUNCELİ’de Sarıyayla Jandarma Karakolu’nda 5 askerin şehit olduğu saldırıya katılan PKK’lı teröristlerle Tunceli- Bingöl sınırında sıcak temas sağlandı. 4 saat süren çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, bölgede operasyonlar sürüyor.

Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu’na kalabalık bir PKK’lı terörist grubu 30 Nisan gecesi saldırmış; çatışmada 5 asker şehit olurken, 6 askerde yaralanmıştı. Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri dün akşam saatlerinde Nazımiye ile Pülümür ilçeleri arasındaki dağlık alandan, Bingöl’ün Kiğı ile Yedisu ilçeleri arasındaki dağlık bölgeye doğru hareket halinde olan kalabalık bir terörist grubu tespit etti.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan 2 Sikorsky helikopterle teröristlerin geçiş noktalarını özel eğitimli komandolar indirilirken, 2 Kobra helikopter de teröristlerin bulunduğu bölgelere bombaladı.

Haberin Devamı

Özel eÄŸitimli komandolar ile teröristler arasında gece boyunca yer yer çatışmalar yaÅŸandı. Operasyon alanına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan profesyonel birlikler takviye olarak helikopterlerle indirildi. Bölgede PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında saat 04.00 sıralarında yeniden baÅŸlayan ÅŸiddetli çatışmalar yaklaşık 4 saat sürdü. DiÄŸer teröristler kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışırken, yapılan ilk arazi taramasında Kızılmescit Köyü yakınlarında 5 teröristin cesedi bulundu. Bölgede operasyonlar geniÅŸ kapsamlı ÅŸekildi sürdürülürken, operasyon bölgesine yeni birlikler sevkedilerek, teröristlerin kaçış yolları tutuldu.Â

Askeri kaynaklar, PKK’nın sözde Erzurum eyaleti olarak adlandırdığı grubun bulunduÄŸunu, bu grubun sürekli olarak Tunceli - Bingöl sınır boyunda gizlendiÄŸi ve Sarıyayla Jandarma Karakolu’na baskın düzenleyen grup olduÄŸunun tahmin edildiÄŸini söyledi.    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!