Tunceli'de 4 belediye meclis üyesi istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide 4 belediye meclis üyesi istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 15:49

Tunceli'de SHP'li 4 belediye meclis üyesi görevlerinden istifa ederek, DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'i eleştirdi.

Haberin Devamı

Belediye Meclis üyeleri avukatlar Türkan Kırmızıtaş, Seda Kaya, Mimar Burhan Kılınç ve Haydar Gül, meclis üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladı. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'i eleştiren üyeler, mesleklerinden hiç yararlanılmadığını, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve vitrin olarak kullanıldıklarını savundu. Büyük heyecan ve istekle ‘Demokratik Güç Birliği’ oluşumunda yer aldıklarını ifade eden 4 meclis üyesi, şu açıklamayı yaptı:

“Uzmanlık alanlarımızla yerel yönetime farklı bakış açısı getirebileceğimizi, olumlu katkı sunabileceğimizi, yerel yönetimde hep birlikte söz sahibi olacağımızı, kararlarımızın ortak alınacağını düşündük. Bu düşüncemizi seçim süreci boyunca defalarca farklı toplantılarda halkın önünde dile getirdik. Bu yönde seçmenimize söz verdik. Ancak seçim sonrasından günümüze kadarki süreçte gerek genel konularda gerekse uzmanlık alanlarımızı ilgilendiren konularda düşünce ve önerilerimiz dikkate alınmadığı ve bu konularda boşa çıkarma gayreti içersine girildiği, ‘Demokratik Güç Birliği’ oluşumunun ilk günkü çıkış noktasından ‘Hep birlikte yönet anlayışından’ birlikte söz sahibi olmaktan ve samimiyetten uzak olduğunu gördük.”

Haberin Devamı

Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve vitrin olarak kullanıldıklarını iddia eden 4 meclis üyesi, şu iddialarda bulundu:

“Bu durumu düzeltmek adına yaptığımız girişim çabalarımızın sonuç vermediğini seçim sürecinde, ‘Mühendislerimizle, avukatlarımızla, mimarlarımızla el ele hep birlikte yöneteceğiz’ denilmiş olsa da vitrinden öteye geçirilmek istenmediğimizi anladık. Kendi uzmanlık alanlarımızdaki bilgi birikimimizi halk adına yönetimle paylaşmak, ortaklaştırmak ve yönetimin teknik ayağını oluşturmak hususunda boşa çıkarıldığımızı, bu şartlar altında mecliste bulunmamızın bir şey ifade etmediği kanaatine varıp meclis üyeliği görevinden istifa ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!