Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 08:09

PKK'lı teröristlerin Tunceli'de yerleştirdikleri patlayıcılar askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Hain saldırıda 3 askerimiz şehit oldu. Teröristlerin kurduğu hain pusuda 500 kilo bomba kullanıldığı tespit edildi. Şehit acısı İstanbul, Samsun ve Yozgat'a düştü. İşte hain saldırı ile ilgili son dakika haberleri

Haberin Devamı

Son Dakika Haberleri: Dün Tunceli-Elazığ karayolunda PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcı askeri arasın geçişi sırasında infilak ettirildi. Hain saldırıda  Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yılmaz, Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe ile Jandarma Er Özcan Özden şehit oldu. Patlama sonrası kaçan PKK'lılar için operasyon düzenlendi. Bölgeden son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz.

BOMBANIN 500 KİLO OLDUĞU BELİRLENDİ

Saldırıyla ilgili olay yerindeki çalışmalar tamamlandı. İlk incelemede saldırıda 200 kilo bomba kullanıldığını tahmin edilirken, bomba uzmanlarının olay yerindeki incelemelerinde patlayıcının en az 500 kilo olduğu belirlendi. Şiddetli patlamada karayolunda 2.5 metre derinlik, 5 metre genişlik ve 10 metre uzunluğunda çukur oluştuğu, zırhlı aracın da olay yerinden 30 metre uzağa fırladığı tespit edildi. Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu

ASKERİN HASSASİYETİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri hava destekli operasyonlarını sürdürüyor. Saldırının yapıldığı karayolu çevresinde buğday ekili tarlaların olması nedeniyle arazi aramasına çıkan askerler, köylülerin ekinlerinin zarar görmemesi için tarlaların içine girmeyerek, çevrelerinden dolaştı.

ŞEHİTLERİN NAAŞLARI ELAZIĞ’A GETİRİLDİ

Patlamada şehit olan Uzman Çavuş Yücel Yılmaz (37) ile erler Özkan Özden (21) ve Volkan Karatepe'nin naaşları (21) helikopterle olay yerinden alınarak Elazığ Askeri Hastanesi’ne getirildi. Buradan ambulanslara alınan şehitlerin naaşları, Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehitlerden Uzman Çavuş Yücel Yılmaz’ın Yozgat nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin Kırşehir’de yaşadığı, Volkan Karetepe’nin Sivas’ın Kangal ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin İstanbul’da oturduğu, Özkan Özden'in ise Kadıköy doğumlu olduğu ve ailesinin İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi. Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından şehitlerin memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A 2 ŞEHİT ACISI

Şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe'nin Esenler'deki, Şehit Jandarma Er Özcan Özden'in ise Sultangazi'deki evine acı haber ulaştı. 
Karatepe'nin Esenler'deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evi ve sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Belediye ekipleri, şehidin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kurdu.Aynı saldırına şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Özcan Özden'in Sultangazi'deki ailesine acı haber verildi. Şehidin evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı; sokağa taziye çadırı kuruldu. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay şehit evine gelerek başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehit Jandarma Er Özcan Özden'in cenazesinin yarın Samsun'da defnedileceği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu

1 KİLOMETRE KABLO BAĞLANTISI

Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmek için yaklaşık 1 kilometrelik kablo bağlantısı yaptığı tespit edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Jandarma Karakolu Komutanlığı’nda görevli oldukları belirtildi.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 2 kişi oldukları tahmin edilirken, bunları etkisiz hale getirmek için operasyonlar genişletildi.  Tunceli Valiliği’nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle: "İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Mevkii’nde saat 10. 00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında; BTÖ’ce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu, araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Haberin Devamı

Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu

 

Son Dakika Haberleri: Şehit acısının düştüğü iller belli oldu

BAKMADAN GEÇME!