Tunceli’de büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Tunceli’de büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 13:52

TUNCELİ’de PKK’lı teröristlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda eylem yapacağı istihbaratı üzerine kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Törenlerin yapılacağı alanlar 24 saat kontrol altında tutulurken, teröristleri etkisiz hale getirmek için Ovacık, Pülümür, Çemişgezek, Hozat ilçelerinin kırsal kesiminde hava destekle büyük bir operasyon başlatıldı.

Teröristlerin, özellikle Tunceli kırsalındaki jandarma karakolları, polis ve askeri tesislere yönelik eylemler yapacağı istihbaratı üzerine güvenlik güçleri alarma geçti. İzinlerin kaldırıldığı kentte, bayram kutlamalarının yapılacağı alanlarda 24 saat nöbet tutulurken, güvenlik önlemleri arttırıldı. Kırsal alanlarda bulunan jandarma karakollarına takviye olarak Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve Hozat 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan helikopterlerle komandolar sevk edildi. Tunceli Jandarma Komutanlığı’ndan da yine helikopterlerle çok sayıda komanda teröristlere karşı operasyonların yapıldığı stratejik alanlara indirilip konuşlandırıldı.

PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Alibogazı, Ahpanos, Kutuderesi ile Munzur vadileri, Kinzir Ormanları ve Çed Deresi bölgesinde büyük bir operasyon başlatıldı. Havadan Jandarma Özel Harekat Timlerinin gönderildiği bölgeye karadan da asker sevkiyatı gerçekleştirildi. Kobra tipi helikopterler, PKK’lı teröristlerin bulunduğu alanları havadan bombardımana tuttu. Hozat İlçesi kırsal kesiminde bulunan Kinzir Ormanları kesiminde tespit edilen PKK’lı teröristlerle birlikte hareket eden TİKKO örgütüne mensup teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve zaman zaman çatışmalar olduğu belirtildi.

Tunceli’den bir grup PKK’lı teröristin Erzincan bölgesine sızdığı istihbaratı üzerine Munzur Dağı kesiminde tüm geçiş alanları ile stratejik bölgeler tutuldu. Erzincan’da bu ay içinde 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği mayınlı saldırının emrini veren örgütün sözde bölge sorumlusu ‘Burusk’ kod adlı Mispah Eser’in de arasında bulunduğu belirlenen 12 kişilik grubun etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü belirtildi. Olası bir eyleme ve sabotaja karşı Erzincan’daki birlikler uyarılarak önlemler artırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!