Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tunceli Belediye Başkanına soruşturma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 15:11

TUNCELİ Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturmalar açıldığını belirterek, bunlardan veya gözaltına alınmaktan korkmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Abdil, Belediye toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın toplantısı yaparak son günlerde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini anlattı.

Başkan Abdil, Hozat İlçesi'nde askerlerin 2 genci taranması olayını ‘yargısız infaz' olarak nitelendirirken, “DTP Grup başkanı Ahmet Türk, Tunceli'ye ‘Dersim' demesi nedeniyle eleştiriliyor. Ben de, ‘Dersim’ diyorum isterlerse soruşturma açsınlar. Gözaltına alınmaktan ya da soruşturma açılmasından korkmuyoruz” dedi. Bölgede ve Türkiye genelinde hak ihlallerinin en üst seviyede yaşandığı bir süreçte olduklarını öne süren Belediye başkanı Songül Erol Abdil, şunları söyledi:“Son seçimlerde AKP'nin tek başına iktidar olması ve sayın Gül’ün Meclis tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi ve 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesi yönündeki tartışmaların gündeme gelmesi, Türkiye'de olumlu yönde gelişmelerin olacağı beklentisini oluşturmuştur. Ama çok üzülerek belirtelim ki gerek Anayasaya dönük tartışmalar, özellikle bölgemizde sivillere yönelik, yaşanan infazlar, bazı çevrelerce sürekli partimizi hedef gözeten konuşmalardan hemen sonra partimize yönelik yapılan dünkü çirkin saldırı şunu göstermiştir ki, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü, barış ve demokrasinin sağlanması ve Anayasa değişikliklerinin farklı kültürleri dahi güvence altına alınması noktasında bir gelişmenin olmayacağı kaygısı ve endişesini oluşturmaktadır. Parti ve parti örgütlerimize yönelik bu tür çirkin saldırıları kınıyoruz.”

Haberin Devamı

Beytüşşebap ve İzmir'de sivillere yönelik yapılan saldırıların açığa çıkartılarak aydınlatılmasını beklediklerini söyleyen Belediye başkanı Abdil, “Kürt sorununun TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu ve bu çözümün bir an önce parlamentoda gerçekleşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!