Tuncay Güney hakkında kırmızı bülten çıkarılsın

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Güney hakkında kırmızı bülten çıkarılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 11:49

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Kanada'da yaşayan Tuncay Güney hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasını istedi. Avukat Ergül, 86 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin, Güney'in ifadesinin alınmadığı ve adının şüpheli olarak yer almaması nedeniyle reddedilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül , Ergenekon davasının görüleceği İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi'ne 2 sayfalık dilekçe ve Tuncay Güney'in Google Maps'de ki haritadan adresini gösteren belge sundu. İddianamenin, Ceza Muhakemeleri Kanununun 174. maddesinde yer alan, "Suçun sübûtuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenen iddianamenin iade edileceği" hükmü çerçevesinde iadesi gerektiğini belirten Ergül, "İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ait sorgu tutanağında da ifade edildiği üzere, Güya Ergenekon Örgütünün kuruluş metinleri, henüz iddianamede şüpheli sıfatıyla yer almayan Tuncay Güney isimli şahısın bizzat kendisi tarafından yazıldığı itiraf olunmakla başta Doğu Perinçek, Veli Küçük, Adnan Akfırat ve Ümit Oğuztan'a yöneltilen sorulara ve atılan suçlamalara dayanak oluşturulmuştur. Ayrıca gerek yukarıda adını saydığım gerekse saymadığım bir çok soruşturma kapsamındaki şüpheli şahısın ev aramaları ve bilgisayarlarında yer alan kayıtlar ile çeşitli dokümanlara Tuncay Güney adlı şahsın evinde yapılan aramada ele geçirilen belge ve bilgiler ile aynı olduğundan yola çıkılarak sorular sorulmuş ve suçlamalarda bulunulmuştur" dedi

 

Haberin Devamı

Bugüne kadar Tuncay Güney'in soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesinin alınmadığını kaydeden Ergül, "Geçtiğimiz Perşembe gecesi adı geçen Tuncay Güney'in Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programında da bizzat kendisinin de ifade ettiği üzere bugüne değin hiç bir surette ne Savcılık makamı ne de başka bir makam tarafından aranılıp sorulmadığı açıklığa kavuşmuştur. Adı geçen Tuncay Güney'in halen Kanada'nın, Toronto şehrinde yaşadığı ve Jacobs House Jewish Community Centre adındaki ve 1655 Dufferin Street P.O.BOX 63085 TORONTO ONT CANAD adresinde ki sinagogda haham olarak çalıştığı ve aynı zamanda yine aynı adreste faaliyet gösteren "www.instituteus.com" adresli Yahudi propagandası yapan bir web sitesinin yöneticisi olarak çalıştığı başta basın mensupları, emniyet ve istihbarat yetkilileri başta olmak üzere kamuoyunca bilinmektedir. " diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Vural Ergül ayrıca şunları anlattı:

 

"İddianameye esas klasörler içerisinde henüz yer alıp almadığını bilmediğimiz dilekçemize konu Tuncay Güney hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde halen görülmekte olan 2002/64 Esas Sayılı yargılama dosyası kapsamında verilmiş bir yakalama kararı bulunmaktadır. Halen kanun kaçağı olarak aranmakta olan, Tuncay Güney bugüne değin yakalanamamış ama soruşturma kapsamında ilgili bilgileri tamamıyla Savcı tarafından temin olunduğu halde adı geçenden ifade alınması için aradan geçen 13 aya rağmen her hangi bir girişimde dahi bulunulmamıştır. Tuncay Güney'in iddianamede şüpheli olarak yer almadığının tarafımızca kamuoyuna açıklanmasından sonra her ne kadar basına adı geçenin 86. sırada sanık olduğu bilgisi sızdırılmış ise de bu bilginin doğru olmadığı Sayın Mahkemenizce halen incelenmekte olan iddianameden açıkça anlaşılmıştır. Belirttiğimiz açıklamanın ardından Savcılık her ne kadar çeşitli çevrelere adı geçenin dosyasının ayrıldığını belirtmiş ise de bugüne değin hala daha Tuncay Güney hakkında hiç bir sorgu yahut talep veya benzer bir işlem yapılmamıştır. Soruşturma kapsamında yurtdışında olduğu bilgisi edinilen şüphelilerden bir emekli generalimiz ile eski bir milletvekilimiz hakkında yalnızca aranmaya başlandıktan 15 gün sonra kırmızı bülten ile tüm dünyada arama kararı çıkartan savcılığın bırakın kırmızı bülten çıkartmayı, her hangi bir surette adı geçen Haham Tuncay Güney hakkında ifade alma girişiminde dahi bulunmaması iddianamenin dayanağı soruşturmanın eksikliğini ve peşin hükmünü ortaya koyması açısından fevkalâde dikkat çekicidir. "

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!