Tüm yurtta PKK'ya lanet, şehitlere saygı

Güncelleme Tarihi:

Tüm yurtta PKKya lanet, şehitlere saygı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 15:28

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde kınandı.

Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilciliği ile Mardin Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince “Terör Örgütü PKK'yı Telin ve Şehitlere Saygı Mitingi” düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki miting, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mardin Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir, terör konusunun küresel güçlerin iznine ve müsamahasına bırakılmayacak kadar ciddi, vahim ve önemli hale geldiğini belirtti.

Türk Haber-Sen İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat ise Türk ve Kürtlerin vatanın bölünmez bütünlüğü için tarih boyunca omuz omuza mücadele ettiğini ifade ederek, “Bu ülkenin refahını hazmedemeyen, onu bozmaya çalışan tüm vatan hainlerine gerektiği dersi bu millet vermeye hazırdır” diye konuştu.

DÜZCE

Düzce BBP İl Teşkilatınca Büyük Cami Meydanı'nda “Teröre Lanet Mitingi” düzenlendi.

Meydanda toplanan bir grup vatandaş, miting öncesinde 15 şehit için gıyabında cenaze namazı kıldı.

Namaz sonrası “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla mitinge katılan vatandaşlar, üzerinde terör örgütü elebaşının resmi bulunan bez parçasını yakarak, terörü lanetledi.

Türk Bayrağı etrafından toplanan gençler, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, 1 saat süren mitingin ardından dağıldı.

SİVAS

Sivas'ta Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup tarafından Atilla İlhan Kültür Merkezi binasının dış yüzüne asılan pankart, vatandaşlarca yanlış anlaşılınca kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, polisi arayan vatandaşlar, Sait Paşa Caddesi Dikilitaş mevkisinde TGB Sivas Şubesi ve Atilla İlhan Kültür Merkezi'nin faaliyet gösterdiği binanın dış yüzüne asılan pankartın, kelimelerin dizilişi nedeniyle yanlış anlaşılmaya neden olduğunu öne sürdü.

İhbar üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler, pankartı incelemek üzere binaya gitti.

Pankartı asan TGB üyesi üniversite öğrencileriyle görüşen polis ekipleri, beyaz bez parçası üzerine kırmızı boyayla yazılmış, Atatürk'ün küçük bir posteri ve TGB yazısının yer aldığı “Kahrolsun Mehmetçik katilleri PKK ABD Türk Kürt kardeştir” yazılı pankartı kaldırttı.

Öğrenciler, amaçlarının bu pankartla terör olaylarını ve terör örgütünü kınamak olduğunu belirterek, pankartta yanlış anlaşılan kısımları boyayacaklarını ve polis ekiplerinden izin aldıktan sonra tekrar asacaklarını bildirdi.

ŞIRNAK

Şırnak Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan 15 askerin ailelerinin acılarını paylaştığını belirtti.
Şırnak halkı olarak saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:
“Ateş düştüğü yeri yakar, ancak bizim yüreğimiz de en az şehit aileleri kadar yandı. Ama boynumuzu bükmeyeceğiz. Terörle mücadeleyi kanımızın son damlasına kadar destekleyeceğiz. Şırnak halkı olarak terör örgütünün yaptığı katliamları kınıyoruz. Terörü ve yandaşlarını bir kez daha lanetliyoruz. Terör örgütü PKK, Kürt halkını temsil etmiyor.”

ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, yaptığı yazılı açıklamada, eli kanlı teröristlerin Türkiye'nin bağrına bir kez daha ateş düşürdüğünü vurguladı.
Şehitlerin acısının her zaman içlerinde yaşayacağını bildiren Gonca, şöyle devam etti:
“Terörist çetesinin Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü bozmaya yönelik hayalleri de onlarla birlikte tarihin karanlık sayfaları arasında yok olup gitmeye mahkumdur. Terörist saldırıyı nefretle kınıyoruz. Başta Genelkurmay Başkanlığımız olmak üzere şehitlerimizin ailelerine ve tüm Türk milletine baş sağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar da şehitlerinin kanının yerde kalmayacağını bütün dünyanın bilmesi gerektiğini kaydetti.

KAYSERİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Bu saldırının sabırlarını taşırdığını, kendilerini terör örgütüne karşı daha dirençli ve daha güçlü duruma getirdiğini belirten Yavuz, “Geçen yıl çıkarılan sınır ötesi harekatı tezkeresinin süresinin uzatılmasını, hain örgüte karşı ağır darbelerin vurulmasını istiyoruz” dedi.

Yavuz, şehit ve gazi aileleri olarak, görev verildiği takdirde eli kanlı terör örgütüne karşı kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeye, vatan, millet ve bayrak için ölmeye hazır olduklarını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!