Tüm yıldızlar bu organizasyonda

Güncelleme Tarihi:

Tüm yıldızlar bu organizasyonda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2009 11:34

' Fashionable İstanbul ' 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Cavalli, Ferre gibi birden fazla dünya markası, ilk defa 3 gün sürecek defile organizasyonuyla Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

İŞTE DAVETLİ OLAN HOLLYWOOD'UN ÜNLÜ YILDIZLARI

Ritz Carlton Oteli'nde etkinliğe ilişkin olarak Fashionable İstanbul by Avea'nın ''yüzü'', ünlü top model Bar Rafaeli'nin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Baykam & RBM'nin ortaklarından Raif İnan, etkinliği uzun bir sürede ve Avrupa'nın en iyi ekipleriyle birlikte hazırladıklarını belirterek, ''Fashionable İstanbul by Avea'' ile Türkiye'yi moda dünyasının önemli oyuncularından biri yapmak üzere yola çıktıklarını dile getirdi.
İnan, yola çıkış noktalarının Türkiye'yi ön plana çıkaracak, aynı zamanda ticari başarı sağlayacak bir etkinlik düzenleme isteği olduğunu vurguladı.

Baykam & RBM'nin ortaklarından Hakan Baykam da Türkiye'yi her zaman yurt dışında tanıtmak istediğini ve bunu bu etkinlikle başardığına inandığını aktardı. Baykam, ''Bu etkinlik, dünyanın en prestijli moda etkinliklerinden biri olacak. Uluslararası moda dünyasını 3 günlüğüne İstanbul'a taşıyarak ünlü markaların koleksiyonlarını burada buluşturacak. Dünyaca ünlü tasarımcıların buraya gelmeleri, Fashionable İstanbul by Avea'nın ne kadar büyük ve prestijli bir etkinlik olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Cavali, Ferragamo, Missoni, Ferre ve Westwood gibi ünlü tasarımcıların daaha önce hiçbir yerde sergilenmeyen koleksiyonlarını Türkiye'de sergileyeceklerinin altını çizen Baykam, İstanbul buluşmasının bu markalar için de son dönemde yükselen Çin ve Orta Doğu piyasalarına açılan bir kapı işlevini göreceğini anlattı.
 

'İstanbul, moda dünyasının eksik parçasıydı'

IMG Fashion Avrupa Başkanı Maia Guarnaccia da İstanbul'u ''geçilip gidilecek bir köprü'' olarak değil, aslında kalınacak, yaşanacak bir yer olarak gördüklerini ifade ederek, şirketleri hakkında bilgi verdi. Dünyanın en önemli tasarımcılarının İstanbul'a gelmeyi kabul etmelerinin büyük bir mutluluk olduğunu söyleyen Guarnaccia, ''İstanbul'un zaten tekstil ve imalatta dünyada her zaman önemli bir yeri olmuştur. Biz, artık 'Neden İstanbul?' sorusunu sormuyoruz. 'Keşke daha önce gelseydik' diyoruz. İstanbul eksik bir parçaydı moda dünyasında. Bu eksik parçayı nihayet bulduk. İstanbul modada hak ettiği yeri alıyor'' diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalya Turizm Konseyi Başkanı Matteo Marzotto da ilk defa 1976 yılında 9 yaşındayken geldiği Türkiye'nin kendisi için hep ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Türkiye gibi büyük bir ülkede moda ile turizm arasında yakın bir bağ bulunduğuna ve modanın turizm açısından ciddi bir potansiyel barındırdığına işaret eden Marzotto, ''İstanbul çok önemli bir varış noktası, dünya modası için son derece önemli yeri olan bir şehirdir'' dedi.

Avea müşteri ilişkilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat da Avea'nın hedeflerinin sektörde her türlü yeniliğe imza atmanın yanında diğer sektörleri de desteklemek olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'nin Avrupa Birliği pazarı ve diğer pazarlarda yerini alması için kendi markalarını yaratması ve markalaşmayı teşvik etmesi gerektiğini anlatan Onat, ''Biz de Türkiye moda sektörünün büyümesine katkı sağlamak ve Türk markalarını dünya devleri arasına taşımak amacıyla Fashionable İstanbul'a destek oluyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

CNN Türk'ü temsilen toplantıya katılan gazeteci Mehmet Ali Birand da ''Bu kadar güzel insanı Türkiye'ye getirdikleri için'' Avea yetkililerine teşekkür ederek, ''Bu kadar kamera ve foto muhabiri olması herhalde bizden dolayı değil, Bar Refaeli'den dolayı'' diye espri yaptı. Birand, CNN Türk olarak etkinliğin başından sonuna kadar defilelerde ve kulislerde olacaklarını belirtti.

Ünlü top model Bar Rafaeli de İstanbul'da müzisyenden aktöre pek çok değişik meslek grubundan insanın bir arada bulunduğu çok renkli bir çevreyle karşılaştığını ve kentin gerek gece hayatını gerek tarihi dokusunu mükemmel bulduğunu anlattı. Refaeli, ''Ben, İstanbul'un dünyanın en büyük moda başkenti olacağına eminim. Fashionable İstanbul beni seçtiği için de çok mutluyum. Bundan sonra Türkiye'ye sürekli gelmek isterim'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bruce Willis, Fashionable İstanbul by Avea etkinliğindeki tüm defilelere ve after partilere eşi ile beraber katılacağını belirtti. Fashionable İstanbul by Avea organizatörleri Baykam&RBM’nin açıklamasına göre ünlüler sadece Bruce Willis ile sınırlı değil. Organizatörler etkinliğin yüzü olan Bar Refaeli’nin etkinlik ve sonrasındaki partilere dünyaca ünlü arkadaşı Justin Timberlake ile katılacağını onayladı. Ayrıca Gianfranco Ferre hayranı olan Dubai prensesi Prenses Haya ise 23 Ekim Cumartesi günü yapılacak Ferre defilesi için İstanbul’a gelecek.
 

2,5 milyon Avro'luk bütçe

Raif İnan ve Hakan Baykam'ın verdiği bilgiye göre, etkinlik için yaklaşık 2,5 milyon avroluk bir bütçe ayrıldı. ''Fashionable İstanbul by Avea'' etkinlikleri, Dolmabahçe Sarayı'nın ana girişinde oluşturulacak 800 kişi kapasiteli bir çadırda gerçekleştirilecek. İlk etkinlik, Roberto Cavalli defilesi olacak. Etkinlikte Türk modacılar ve genç Türk tasarımcılar da yer alacak. Ayrıca Almanya, İngiltere, İspanya ve Rusya gibi çeşitli ülkelerden moda editörleri de etkinliği izlemek üzere İstanbul'a gelecek. Toplantıda, ''Fashionable İstanbul by Avea''nın Bahadır Karataş'ın yönettiği ve Bar Refaeli'nin oynadığı reklam filmi de izlettirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!