TÜKODER'den Ramazan uyarısı

Güncelleme Tarihi:

TÜKODERden Ramazan uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİKKATLİ OLUN

Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şubesi, Antalyalıları Ramazan ayı alışverişlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Alışverişe çıkarken bir planlama yapılması gerektiğini belirten TÜKODER, sonra da yapılan alışverişin değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. TÜKODER Başkanı Av. Abdullah Özçulcu, genelde ihtiyaçlar dışında şeyler alındığını söyledi.

GÜVENCE YOK

Ramazan ayında seyyar satıcıların artması ihtimaline karşı belediyelerin de önlemlerini artırmalarını isteyen Başkan Özçulcu, kıyafetten, yiyecek maddelerine her türlü malın satıldığı bu tür yerlerde sorunların yaşanacağını belirtti. Özçulcu, ‘‘Malın ucuz satıldığı bu tür yerlerde malların kusurlu çıkması halinde iade, değiştirme, garanti gibi hiç bir güvence yok’’ dedi.

Ramazan'da bilinçli alışveriş için

Yiyecek alışverişini açlığın arttığı, iftara yakın zamanlarda yapmayın, Mutlaka alışveriş listesi yapın, Planlanan mallar ve miktarların dışında alışveriş yapmayın, Satın alınacak malllarda beklediğiniz yarar ve hizmeti unutmayın,Tartı ve ölçü araçlarının doğru kullanıldığına dikkat edin, Malın kalitesini ve fiyatını değişik yerlerden araştırmadan satın almayınız, Fiyatı yakın mallar arasında garanti belgesi, etiketi, kullanma kılavuzu ve TSE'li olanlarını seçiniz, Satıcıların söylediklerine, reklam ve ilanlara fazla itibar etmeyiniz,Alışverişe yorgun dar zamanda çıkmayınız, Alışverişte daha çok sabit işyerlerini tercih ediniz, mutlaka fiş, fatura alınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!