Tüketiciyi Koruma Derneği bilgilendirici broşür dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Tüketiciyi Koruma Derneği bilgilendirici broşür dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 13:13

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) üyeleri, “15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü” dolayısıyla Beşiktaş'ta vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı.

Haberin Devamı

Köyiçi'ndeki TÜKODER Beşiktaş Şubesi önünde toplanan dernek üyeleri, “Vere vere tüketici tükendi”, “Dolaylı vergi mi, dolaysız soygun mu?”, “Kredi kartları faciasının nedeni yoksulluktur” ve ”Siyasetteki ve yönetimdeki ayıplı hizmetleri reddedin” yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan TÜKODER Genel Sekreteri Firdevs Koroğlu, 15 Mart'ta dünyadaki tüm tüketicilerin kenetlendiğini söyledi. Dünyadaki tüketici dernekleri tarafından bu yılki temanın ”Sürdürülebilir Enerji Kaynakları” olarak seçildiğini hatırlatan Koroğlu, Türkiye'nin, enerji sistemlerinin geleceği ve gelecek teknolojiler için hala bir devlet politikası geliştiremediğini savundu.

Koroğlu, bütün dünyanın reddettiği teknolojilerin Türkiye'nin başına sarılmak istendiğini öne sürerek, “Uzmanların ve çevre örgütlerinin bütün uyarıları göz ardı edilerek tüketicinin sağlığı ve geleceği, rantçılara teslim edilmektedir. Lobilerin memnuniyeti için tüketicinin hakları çiğnenmemeli” dedi.

Haberin Devamı

Elektromanyetik kirlilik, baz istasyonları, su kaynaklarının kirlenmesi gibi temel başlıkların, tüketicinin ve ülke ekonomisinin geleceğini uzun vadede yok edeceğini kaydeden Koroğlu, çevre kirliliği için gerçekleştirilen araştırmaların da tüketicilerden gizlenerek hak ihlali yapıldığını öne sürdü. Koroğlu, “Tüketici Konseyi'nde, üst kurullarda, hakem heyetlerinde tüketicinin evrensel temsil edilme hakkının verilmesi ve temsil edilme hakkını bağımsız, ilkeli, tacir olmayan tüketici örgütlerinin temsilcileri aracılığıyla yapılması gerektiğini ısrarla vurguluyor ve yasal mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından “Dünya Tüketici Hakları Günü” dolayısıyla hazırladıkları broşürleri çevredeki vatandaşlara dağıttılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!