TUHAD-FED: Gemlik'te baskıyla karşılaştık

Güncelleme Tarihi:

TUHAD-FED: Gemlikte baskıyla karşılaştık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 16:43

Tutuklu Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Nursel Aydoğan, Gemlik'te yapmak istedikleri basın açıklaması ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Aydoğan, Gemlik'te basın açıklaması yapma haklarını kullanmak isteyen kitlelerinin, başından sonuna kadar keyfi engelleme ve baskılarla karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

Diyarbakır, Adana, Mersin, Hatay, Mardin, Hakkari ve Van gibi illerden gelen araçların İnegöl dönüşünde durdurulduğunu, Bilecik'te de saldırıya uğradığını öne süren Aydoğan, “10'a yakın aracın camları kırılmış, 2 otobüs yakılmıştır” dedi.

Aydoğan, bir gazetecinin, “Dün yaşanan olayları çok masumane şekilde anlatıyorsunuz” şeklindeki ifadesine Aydoğan, “Yürüyüşümüzün engellenmesine bu doğal bir tepkidir” yanıtını verdi.

EREN KESKİN: ŞİDDETİN ARAÇ OLARAK KULLANILMASINI KINARIZ

İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin de, kendilerinin olaylarda gözlemci olarak bulunduğunu söyleyerek, “Biz, şiddetin araç olarak kullanıldığı her türlü etkinliği kınarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!