Tuğluk'a beraat ve zaman aşımı

Güncelleme Tarihi:

Tuğluka beraat ve zaman aşımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 12:43

DTP Eski Milletvekili Aysel Tuğluk, “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Tuğluk’un aynı suçtan yargılandığı başka bir dava ise zaman aşımına uğradı.

TUĞLUK KATILMADI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmayan Aysel Tuğluk’u avukatı Özcan Kılıç temsil etti. Avukat Kılıç, basında yer alan ve Tuğluk’un suçlanmasına neden olan bilgilerin müvekkilinin basına verdiğine dair delil bulunmadığını savundu.Avukat Kılıç, bu nedenle suçla müvekkilinin bir bağı bulunmadığını ifade etti.

BERAAT ETTİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Tuğluk hakkında 28 Mayıs 2004’te bir gazetede yayınlanan “Apo konuşuyor" başlıklı haberde “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldığını belirtti. Mahkeme, Tuğluk’un suçu işlediğinin sabit olmadığını belirterek beraat kararı verdi.

ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Tuğluk’un 3 Nisan 2002’de yayınlanan “Apo, PKK’nın yeni adını beğenmedi" başlıklı haberle “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı dava da yine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “Suç tarihinden itibaren dava zamanaşımını kesen birden çok sebebe rağmen 7,5 yıllık dava zamanaşımının olayda gerçekleştiğini" belirtti. Mahkeme bu nedenle Tuğluk hakkında açılan davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!