Tuğçe hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genç müzisyen yeni albümüyle dünyaya açılıyor

Metallica'nın yeni albümü, Spice Girls'ün İstanbul macerası, Clawfinger, Terrorvision ve Therapy? Röportajlarıyla kasım ayına hızlı bir şekilde giren Blue Jean Dergisi son sayısında dans müziğinin yükselen ismi Tuğçe San'a da yer verdi. Yeni single'ı ‘‘Ha-Ha-Ha’’yı geçtiğimiz günlerde yayınlayan San, dergiye Mariah Carey destekli yeni albümünden, terzilik marifetlerine kadar ilginç şeyler anlattı.

Almanya'daki gurbetçi müzisyenlerin oluşturduğu Jam Factory'nin remix'lediği ‘‘Ha-Ha-Ha’’ single'ıyla gündeme gelen Tuğçe San'ı tanımak benim için, kurtların kol gezdiği Avrupa dance endüstrisinde onun nasıl sivrilmeyi becerdiğini öğrenmek açısından önemli bir olaydı. Dans müziğinin çok yakın bir zamana kadar gözardı edilip küçümsendiği, bir iki yıldır yeni yeni yeşermeye başladığı Türkiye'de, Tuğçe San gibi Avrupalı düşünen ve hareket eden gençlerin ortaya çıkması gelecek için büyük önem taşıyor. Bu müziğin önemli merkezlerinden biri olan Almanya'da yetişmesi sonucu müzik, dans, şov ve görselliği bir bütün olarak eğlence dünyasının gereği kabul eden San'ın sadece kulağa değil göze de hit etme kaygısı onu herkesten farklı ve seksi bir noktaya getirmiş. Ayrıntıları kendi ağzından okuyalım:

BJ: Yeni single'ını anlatsana...

Tuğçe San: ‘‘Ha-Ha-Ha’’ ilk albümdeydi. Dinleyici çok beğenmişti ama bir türlü single çıkartmak mümkün olmamıştı. Şimdi sıra ona geldi. Parçaya yeni klip çekmedik, ‘‘Nerdesin’’ ve ‘‘Güneşten Sıcak’’ video'larını montajladık. Montaj işi oldukça uğraştırdı.

‘‘Ha-Ha-Ha’’ Avrupa'da çıkacak mı?

- Evet, yayınlanacağı her ülkenin kendi dilinde seslendireceğim. İngilizce ve Almanca tamam. İspanya için şimdi İspanyolca kursuna gidiyorum.

Spice Girls'ü İstanbul'da izledin mi? Onları beğeniyor musun?

- İzlemedim. Onlarda dans yok, sadece şov var. Avrupa modeli şov.

Şu anda nerede yaşıyorsun?

- Frankfurt yakınlarında yalnız yaşıyorum. Ailemse Türkiye'de. Neyse ki annem sık sık yanıma geliyor.

Evdeki Tuğçe San'ı anlatsana...

- Sigaram, alkolüm yok!

O ne öyle, görücüye mi çıkıyorsun? İçkim, kumarım yok der gibi...

- Gerçekten yok ama. Düşündüğümü pat diye söylerim. Çılgın görünürüm ama özel yaşamımda her gece diskolardan çıkmayan bir insan değilim. Evime düşkünüm. Çok duygusalım, sevgi ve şefkate ihtiyacım var.

Yaptığın sporlar?

- Oooo pek çok! Almanya'da dance fitness merkezimizde oryantal jimnastik dersi veriyorum. Basketbolcu çok arkadaşım var, basket oynuyorum, aşırı gitmemek koşuluyla vücut geliştiriyorum, ah diğer bir tutkum da rollerblade.

Bir gün oyunculuk teklifi gelse ne yaparsın?

- Çoktan geldi bile. Faruk Yılmaz'ın çektiği ‘‘Karışık Pizza’’nın son haftasındayız. Başrollerinde Cem Özer'le Meltem Cumbul oynuyor. Filmin son 15 dakikasında ben oynuyorum.

Yeni albüm ne durumda?

- Önümüzdeki ocak - şubat gibi çıkacak. Almanya'da kalabalık bir besteci ekiple çalışıyorum. Niyetim ilkine kıyasla daha tempolu daha hareketli bir şeyler yapmak. Kendi etnik müziğimizle dance'ı karıştırıp Avrupa'ya ‘‘Stop! Dance Music'te biz de varız’’ diyebilmeliyiz. Kendim de besteyapmaya başladım, belki bu albümde bazılarına yer verebilirim. Şu anda ismi belli değil ama üzerinde yine kendi adım olsun istiyorum, öyle garip isimleri sevmiyorum.

Albümün Amerika'da Mariah Carey'nin şirketinden çıkacak değil mi?

- Evet. Bu albüm Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da çıkacak. Amerika'da Mariah Carey'nin sahibi olduğu Crave Records'un patronu ilk albümümü çok beğendi. Orada bu işi o üstlenecek. Avrupa ülkeleri de kendi pazarlarında albümü pazarlamak içinbağımsız çalışacak.

İlk albümden sonra Türkiye'de pek konser vermedim. Yeni albümle birlikte bir Türkiye turnesi gündemde mi?

- Haklısın. Almanya'da 30 konser verdim ama Türkiye'de o yönden eksik kaldım. Bu kez Türkiye turnesine mutlaka çıkacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!