Tuğba Özay'a 1 yıl 8 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Tuğba Özaya 1 yıl 8 ay  hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 00:00

Yaşar Öz ve Tuğba Özay’ın da bulunduğu 51 sanığın yargılandığı davada dün karar çıktı. Mahkeme, Tuğba Özay’a, tehdit suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Özay’ın cezası yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 1 yıl 8 aya indirildi.

Haberin Devamı

YAŞAR ÖZ’E 57 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, davanın tutuklu sanığı Yaşar Öz’e “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", “Yağmaya teşebbüs", “tehdit", “hürriyeti yoksun bırakma", “Silahla öldürmeye teşebbüs" suçlarından 57 yıl 10 ay hapis cezası verdi.


TUĞBA ÖZAY’A 1 YIL 8 AY

Tuğba Özay’a müşteki sanık Abdulkadir Akın Büyükoğlu’na karşı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi. Özay’ın cezası, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, Özay’ın sabıkasız olması, tekrar suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özay, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde hakkındaki dava düşecek. Ancak suç işlemesi durumunda ise açıklanması geri bırakılan hüküm mahkemece açıklanacak.

ÖZAY’A ÖRGÜTTEN BERAAT KARARI

Haberin Devamı

Özay hakkında haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan silahlı suç örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraat kararı verildi.

TUĞBA ÖZAY’IN ESKİ SEVGİLİSİNE 6 YIL 2 AY CEZA

Özay’ın eski sevgilisi sanık Akın Büyükoğlu da “silahla yaralama", “tehdit", “mala zarar verme" ve “Tuğba Özay'a yönelik hakaret" ve “Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5,5 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Tuğba Özay dava kapsamında 5,5 ay tutuklu yargılandı. Özay, 24 Ocak 2008’de tahliye edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!