Tugay çıkışı tuzak

Güncelleme Tarihi:

Tugay çıkışı tuzak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristler dün sabah 06.30 sıralarında güvenlik güçlerine mayınlı tuzak kurdu.

Haberin Devamı

Lice 2’nci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan çıkan zırhlı araç, birlikten yaklaşık 200 metre uzaklıkta saldırıya uğradı. PKK’lı teröristler, karayolunda menfeze yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek mayını, askeri araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Şiddetli patlamayla birlikte zırhlı araç savrulup yol kenarına devrilirken, o sırada yoldan geçen bir minibüs de hasar gördü. Zırhlı askeri araçta bulunan Piyade Astsubay Selman Aksu (22) ile er Kadir Kayıkçı şehit olurken, er Mustafa Bayram yaralandı. Patlama sırasında yoldan minibüsüyle geçen Mizgin Tursun da aracına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı. Yaralılar ambulansla Diyarbakır’a getirildi. Bu patlamadan kısa süre önce de Lice-Diyarbakır karayolu üzerindeki Kayacık beldesi yakınlarında bir patlama meydana gelmişti.
- Kadir Kayıkçı’nın İstanbul Kağıthane’de oturan ailesi acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Baba Recep Kayıkçı, “Oğlumla en son dün (önceki gün) telefonla görüştüm. Terhisine 15 gün kalmıştı. Uçak biletini alıp gönderdik. Terhisi gelen arkadaşlarının 2-3 gündür beklediğini söyledi. Sabahleyin Nişantaşı’na gitmiştim.Komşum telefonla arayarak, ‘Hanımın rahatsızlandı’ diye, eve çağırdı. Evin önünde askerleri gördüğümde kafama dank etti” dedi.     
- Şehit Selman Aksu’nun İzmir Kadifekale’deki baba evine ateş düştü. Acı haber, sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri ekip tarafından aileye bildirildi. Şehit babası Hayrettin Aksu taziyeleri kabul ederken, “En son iki gün önce konuştuk.Terör acısı bizi de vurdu” diyerek ağladı. 6 kardeşin en büyüğü olan Selman Aksu’nun geçen yıl 30 Ağustos’ta Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi, 1 ay önce Lice’deki birliğine katıldı. Aksu’nun geçtiğimiz hafta İzmir’e geldiğinde ailesine, “Yerim çok rahat. Silahların bakım ve onarımını yaptığım için birlik içinde kalıyorum. Fazla dışarıya çıkmıyorum” dediği bildirildi. Ailenin Mardin Midyatlı olduğu, 15 yıl önce İzmir’e taşındığı belirtildi.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!