Tucson saldırısının en genç kurbanı topraÄŸa verildi

Güncelleme Tarihi:

Tucson saldırısının en genç kurbanı toprağa verildi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 11:14

Cumartesi günü Kongre üyesi Gabrielle Giffords’a düzenlenen silahlı saldırıda ölen altı kişiden en genci olan 9 yaşındaki Christina Green, toprağa verildi. Tucson’da düzenlenen cenaze töreninde, St. Elizabeth Ann Seton kilisesinden alınan naşın taşınması esnasında yaşanan sessizliği çocukların ağlama sesleri bozdu.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyorÂ

 

Saldırının ardından huzursuzluğun hakim olduğu Tucson kenti, Taylor’ın yasını tutarken tek parça olmuş görüntüsü verdi. Yollarda toplanan, ellerinde pembe çiçekler ve mum taşıyan binlerce insan, hiç tanımadıkları Taylor’ı son yolculuğuna uğurladı.

 

İkiz Kulelerin terörist saldırılarla yıkıldığı 11 Eylül 2001 tarihinde doğan Taylor’ın cenazesine, o gün zarar gören 6 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde bir AD bayrağı getirildi. Saldıralar esnasında, insanların zarar görmemesi için iki itfaiye aracının arasına gerildiği belirtilen bayrak, cenaze törenin düzenlendiği kilisenin dışına asıldı.

 

Haberin Devamı

Yaklaşık bir buçuk saat süren cenaze töreninde konuşan Piskopos Gerald Kicanas, Christina’nın, Giffords’la tanışmayı beklerken Tanrıyla buluştuğunu belirtti.

 

Giffords, halkın, seçtiÄŸi vekillerle bir araya geldiÄŸi bir etkinlik kapsamında, Cumartesi günü 22 yaşındaki Jared Lee Loughner’ın saldırısına uÄŸramış ve ağır yaralanmıştı.Â

 

DÜNYADA ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!