TÜBİTAK 35 sürekli işçi alacağını duyurdu.. İşte başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK 35 sürekli işçi alacağını duyurdu.. İşte başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 08:52

TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamaya göre, 35 işçi alınacağı duyuruldu. Hem Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi adresinden yayınlanan ilan hem de tubitak.gov.tr'de yayınlanan ilanlarla personel alım süreci duyuruldu. Peki TÜBİTAK tarafından alımı yapılacak 35 personelde aranan şartlar nedir?

Haberin Devamı

TÜBİTAK, kadrosunu genişletmek için 35 yeni personel alımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. AR-GE pozisyonu için yapılacak olan alımların her birine özel koşullar yayımlayan TÜBİTAK, genel anlamda İngilizce bilen personelleri değerlendirme kriterinde tutacak. İşte, TÜBİTAK personel alımı başvuru şartları hakkında bazı bilgiler

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR NELERDİR?

a) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.

b) Askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak (erkek adaylar için).

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

d) Taksirli suçlar, kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş suçlar ile aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere; altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak. 667 sayılı KHK kapsamında terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Haberin Devamı

ADAYLARDA ARANAN TÜM ŞARTLAR İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU SÜRECİ

a) İlana başvuruda bulunmak için “www.uzay.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.

b) Başvuruların en geç 04/06/2018 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar yapılması gerekmektedir.

c) Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir. Referans kodu seçilmeden yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bir aday en fazla 2 (iki) pozisyona başvuru yapabilecektir.

Haberin Devamı

İLANIN TÜM DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

d) Ar-Ge Personeli pozisyonları için; “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesine göre, alanında doktora mezunu adaylardan ise “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (f) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamalarda, işe alınacak personel sayısının 10 (on) katı aday mülakata davet edilecektir. Son sıradaki adayla aynı puana sahip bütün adaylar mülakata çağırılacaktır.

e) Ar-Ge Personeli pozisyonlarına başvuru yapan adaylardan lisans öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan adaylar için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesi, doktora öğrenimini yurt dışında tamamlayan adaylar için ise “Adaylarda Aranacak Genel Koşular” bölümünün (f) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adaylar ayrıca değerlendirmeye alınacaklardır.

Haberin Devamı

f) Ar-Ge Teknisyeni pozisyonları için “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün

(g) maddesine göre, en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada, işe alınacak personel sayısının 10 (on) katı aday mülakata davet edilecektir. Son sıradaki adayla aynı puana sahip bütün adaylar mülakata çağrılacaktır.

g) Ar-Ge Personeli pozisyonu için adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

* Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek şekilde hazırlanması gerekmektedir.),

Haberin Devamı

* Diploma - Çıkış Belgesi fotokopisi (lisans ve varsa üstü) veya 2017 - 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Dönemi sonunda mezun olunabileceğini belirten yazı. (Eğitimlerini yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayan adayların
denklik belgelerini de getirmeleri gerekmektedir),

* Lisans (ve varsa üstü) transkript belgesi (Öğrenimlerinin son yarıyılında olan adaylar için 2017-2018 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi sonu genel ortalamayı gösterir belge),

* Yabancı dil sınavı sonuç belgesinin fotokopisi (veya eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge),

* İlan edilen alanla ilgili tecrübesine ait belge (İlgili alanda çalıştığını belgelendiren kurum/kuruluştan alınan Hizmet Belgesi ve SGK Dokümanı)

Haberin Devamı

* Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM Onaylı veya Sonuç Belgesi Kontrol Kodu Olan İnternet Çıktısı)

* Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM Onaylı veya Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olan internet çıktısı),

h) Ar-Ge Teknisyeni pozisyonu için adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

* Özgeçmiş (Özgeçmişinizin renkli fotoğraflı, Türkçe, T.C. Kimlik ve telefon numaralarını da içerecek şekilde hazırlanması gerekmektedir.),

* Diploma - Çıkış Belgesi fotokopisi (ön lisans ve varsa üstü) (Eğitimlerini yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayan adayların denklik belgelerini de getirmeleri gerekmektedir),

* Ön Lisans (ve varsa üstü) transkript belgesi

* İlan edilen alanla ilgili tecrübesine ait belge (İlgili alanda çalıştığını belgelendiren kurum/kuruluştan alınan Hizmet Belgesi ve SGK Dokümanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!