TTK kura çekilişi sona erdi! Sonuçlar sonrası kazananlar belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

TTK kura çekilişi sona erdi Sonuçlar sonrası kazananlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2019 09:33

Karabük ve Bartın'da tamamlanan TTK kura çekilişinin ardından gözler kura sonuçları aşamasına çevrildi. Toplam 350 kişinin işe alım aşaması için süreç başladı. İşte, TTK kura çekilişi hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesine, Zonguldak ilinden 350, Bartın ilinden 100 ve Karabük ilinden 50 olmak üzere toplam 500 yeraltı 'Pano-ayak üretim işçisi' alımına ilişkin başvuru süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Gözler şimdi, noter huzurunda yapılacak kura çekiminde. TTK maden işçisi alımı kura çekimi bugün tamamlandı.

KARABÜK KURA ÇEKİLİŞİ

Karabük Belediyesi Konferans Salonu'nda, Zonguldak ve Bartın illeriyle aynı anda noter huzurunda çekilen kura çekimi törenine, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Coşkun Güven ile TTK'de işe girebilmek için başvuruda bulunanlar katıldı.

Tören, Karabük 4. Noteri Fatma Keskinci tarafından kura çekimi konusunda işçilere bilgi verilmesiyle başladı.

Salonda bulunan adaylardan bazıları kurayı kendileri çekmek istedi. Bunun üzerine Keskinci, sahneye 4 kişi davet etti. Sahneye çıkan ve kura çeken bir kişi, elindeki rakamın 9'mu 6'mı olduğu tam okunmadan yeniden torbanın içine attı.

Keskinci, salonda tepki oluşması üzerine kamera sisteminden çekilişi yeniden izledi ve salondakilere görüntüleri gösterdi. Rakamın 6 olduğu anlaşılınca kura çekimine yeniden devam edildi.

Başvuruda bulunan bin 276 kişi arasından kurada adı çıkan 50 kişi mutluluk yaşadı.

BARTIN KURA ÇEKİLİŞİ

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde sinema salonunda düzenlenen ve noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi törenine, TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, Amasra Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ile TTK'ye işe girebilmek için başvuruda bulunanlar ve yakınları katıldı.

İlk kura çekimi müessese müdürlüğü yetkililerince yapıldı.

İşçi adayları ile onların babaları ve annelerine de kura çekimi yaptırılan törende başvuruda bulunan 5 bin 386 arasından 100 kişinin ismi belirlendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK'ye ilk etapta bin, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam bin 500 yer altı üretim işçisi alımı sözü vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmalarını tamamlamış, yapılan başvurular sonrası alınacak bin işçi için düzenlenen kura çekim töreni Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla 2 Mart'ta gerçekleştirilmişti.

Haberin Devamı

KURA SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Haberin Devamı

Kura çekimi sonucu işe girmeye hak kazananlar TTK Beden Gücü Yönergesi hükümlerine göre yapılacak olan sağlık muayeneleri sonucunda alacaları ‘Yeraltı pano-ayak üretim işçiliği sanatında çalışır’ kararlı sağlık raporlarının ardından işe başlatılacaklar.

BAKMADAN GEÇME!