TSK'nın yeni komuta kademesi Anıtkabir'de

Güncelleme Tarihi:

TSKnın yeni komuta kademesi Anıtkabirde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 09:54

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler, üzerinde “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı çelenkle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün kabrine geldi. Orgeneral Büyükanıt'ın Atatürk'ün kabrine çelengi bırakmasının ardından, komutanlar saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelen Orgeneral Büyükanıt, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazılanları yüksek sesle okudu.Orgeneral Büyükanıt, deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk,
Ulusumuzun sarsılmaz güveni ve eksilmez desteğinden güç alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan, varlığımızın teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 25. Genelkurmay Başkanı olarak, görevime başlamanın onur ve heyecanıyla yüksek huzurundayım.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki TSK, çizmiş olduğun yolda ve göstermiş olduğun hedefler doğrultusunda her zamanki azim ve kararlılıkla yürüyerek, kutsal emanetin olan güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, ulusumuzun ebedi varlığını ve oluşturduğun laik ve demokratik cumhuriyetin bağımsızlığını canı pahasına korumaya ve kollamaya devam edecek ve al bayrağımızı daima yükseklerde dalgalandıracaktır.

Minnet ve şükran duyguları içerisinde huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!