TSK'dan açıklama: İki asker şehit oldu, 34 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

TSKdan açıklama: İki asker şehit oldu, 34 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 12:53

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece ve bu sabaha karşı PKK’lı teröristler jandarma ve polis karakollarına otomatik silahlarla saldırdı. Çatışmalarda 2 asker şehit olurken, 8 asker, 6 polis ve 1 köy korucusu yaralandı. Saldırıların ardından başlatılan hava destekli operasyonda 34 PKK’lı terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece ve bu sabaha karşı PKK’lı teröristler polis karakolu, İlçe Jandarma Komutanlığı, Ayvalık ve Taşarası jandarma karakollarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Teröristlere güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

İlçe merkezindeki polis karakoluna yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 6 polis memuru yaralanırken, Ayvalık Jandarma Komutanlığı’na yapılan saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker ile 1 köy korucusu yaralandı. Taşarası Karakolu Kontik Tepe’de üs bölgesinde de 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

TSKdan açıklama: İki asker şehit oldu, 34 terörist öldürüldü

İlçe merkezinde ve jandarma karakollarında yaralanan güvenlik güçleri, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na ait helikopterlerle Şırnak’taki Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Gece çatışma çıktığı haberi üzerine 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler, teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun bombardıman altına aldı.

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Çatışmalarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca, Beytüşşebap/Şırnak’ta güvenlik güçlerine 24 Eylül 2015 saat 23.00’da ve 25 Eylül 2015 saat 05.40’ta iki saldırı düzenlenmiştir. Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 1’i geçici köy korucusu olmak üzere 9 kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Yaralı personelin tedavilerine Şırnak Asker Hastanesi’nde devam edilmektedir. Terörist saldırısına maruz kalan birliklerimiz tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirilmiştir. Bilahare insansız hava aracı, Hava Kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar bir Doçka mevzii ve toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı


HABERLEŞME VE ELEKTRİKLER KESİK

Haberin Devamı

Beytüşşebap İlçesi’nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün gece çıkan çatışmaların ardından ilçede elektrik, telefon ve internetin de kesik olduğu bildirildi. Bu sabah Şırnak kent merkezinden ilçeye giden, içinde sürücü ile 2 sağlık görevlisinin bulunduğu ambulanstan da haber alınamadığı belirtildi.

TSKdan açıklama: İki asker şehit oldu, 34 terörist öldürüldü

ŞEHİT ÇAKAR İÇİN ŞIRNAK’TA TÖREN

Beytüşşebap İlçesi’nde dün akşam güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar için Şırnak’ta cenaze töreni düzenlendi. Saat 16.30’da yapılan törene, Şırnak Vali Yardımcıları Turhan Bedirhanoğlu, Ümit Atalay, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sami Özturan ile kuvvet komutanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

TSKdan açıklama: İki asker şehit oldu, 34 terörist öldürüldü

Törende şehidin özgeçmişi okunmasının ardından Şırnak Müftülüğü vaizlerinden Ali Tahsin tarafından şehit için dua okundu. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Ali Çakar’ın cenazesi helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı’na oradan da askeri uçakla memleketi Adana’ya uğurlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!