TSKB ilk üç ayda 27 milyon YTL kar etti

Güncelleme Tarihi:

TSKB ilk üç ayda 27 milyon YTL kar etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 13:14

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB), bu yılın ilk çeyreğinde 40,2 milyon YTL brüt kar elde ettiği bildirildi. Net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artırarak 27 milyon YTL’ye çıkaran TSKB’nin mart sonu itibariyle yıllık bazda ortalama özsermaye getiri oranı yüzde 19.3, ortalama aktif getiri oranı ise yüzde 3.3 olarak gerçekleşti.

TSKB’den yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğinde bankanın aktiflerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33’lük bir büyümeyle 3.2 milyar YTL seviyesine ulaştığı kaydedildi. Aktifleri büyürken, aktif kalitesinin de yükselmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, tamamına karşılık ayrılmış olan takipteki kredilerin toplam kredilere oranın da yüzde 2.1’e gerilediğine işaret edildi.

Yılın ilk çeyreğinde yapılan kredi plasmanlarının tutarının 200 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, kredi portföyünün mart sonunda, 1.96 milyar YTL seviyesine ulaştığı kaydedildi. Kredilerden alınan faiz gelirlerinin ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 arttığı vurgulandı.

Bankanın, özkaynaklarının 2006 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 43’lük bir büyümeyle 574 milyon YTL seviyesine ulaştığı ve sermaye yeterlilik oranının ise yüzde 32.3 olarak yasal yükümlülük seviyesinin üzerinde gerçekleştiği belirtildi. Serbest sermayenin toplam aktiflere oranını ise yüzde 11.1 olarak açıklandı.
TSKB’nin net ücret ve komisyon gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 104 artış oldu. Karlılıkta, büyüyen kredi hacminin katkısının yanı sıra yatırım bankacılığı faaliyetlerinden elde edilen komisyon bazlı gelirlerin de etkisi büyük olduğu belirtildi.

TSKB GAYRİMENKUL HALKA AÇILACAK

10 milyon YTL başlangıç sermayesiyle kurulan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin, yapılanma ve portföy oluşturma çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklamada, SPK mevzuatına ve ekonomik koşullara bağlı olarak halka arzını gerçekleştireceği vurgulandı.

TSKB’nin 1950 yılında Dünya Bankası, Hükümet, Merkez Bankası ve ticaret bankalarının işbirliği ile kurulduğu hatırlatılan açıklamada, 2002 yılında Sınai Yatırım Bankası’nı devralan TSKB’nin, geniş müşteri portföyüyle, Türk iş dünyasının önemli bir bölümüne ulaştığı bildirildi. Açıklamada, TSKB’nin kaynak dağıtımı, kurumsal pazarlama, gayrimenkul değerleme gibi kurumsal hizmetlerinin yanı sıra, 4 bini aşkın bireysel müşteriye de hizmet verdiğine dikkat çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!