TSK’yı siyasete konu etmeyin

Güncelleme Tarihi:

TSK’yı siyasete konu etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:53

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in TSK’yı eleştiren sözleri üzerine isim vermeden bir açıklama yaparak, asker üzerinden siyaset yapılmamasını istedi.

Açıklamada, “Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, TSK’nın siyasi tartışmalara konu edilmesi ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır” denildi.

GENELKURMAY Başkanlığı dün internet sitesinde yaptığı açıklamayla, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) siyasetin içine çektikleri gerekçesiyle AK Parti ile CHP’yi eleştirdi.

2 Genel Başkan Yardımcısı

Askerin eleştiri okları, geçen hafta sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un TSK ile ilgili, “Kâğıttan kaplanmış, biz asker zannedermişiz” sözleri ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in CHP’yi eleştirirken yaptığı, “Mısır ve Tunus’taki rejimler bugün Türkiye’deki tek partili rejim sisteminden farklı değil. Tunus ve Mısır’da yaşayan millet de Türkiye’deki gibi bir değişim istiyor. Eğer 28 Şubat’ta bu ülkede kendi kafasına göre bir rejim kurulsaydı, bugün halkımız burada değil, sokakta olurdu” açıklamasına yönelik oldu. Açık isim verilmeyen, ancak “İki büyük siyasi parti” ifadesinin kullanıldığı ve 4 maddeden oluşan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Üzüntüyle izliyoruz

6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin TSK hakkında bazı değerlendirmeleri yer almıştır. Her vesileyle TSK’nın siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, TSK’yı günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.

Üzerimizden siyaset yapmayın

Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan TSK’nın siyasi tartışmalara konu edilmesi ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.

Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, TSK ile ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!