TSK subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvurular için son gün bugün!

Güncelleme Tarihi:

TSK subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır Başvurular için son gün bugün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 19:16

Türk Silahlı Kuvvetleri, bünyesine subay ve astsubay alımı yapmak için ön başvuruları kabul ediyor. 7 Kasım tarihinde başlayan başvuru süreciyle birlikte ilana dair detayları yayımlayan TSK, adayların Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri bünyesine başvuru yapabileceklerini duyurdu. Peki, 22 Kasım tarihinde sona erecek olan TSK subay ve astsubay alımı başvurusu için şartlar neler olacak? İşte, TSK subay ve astsubay alımı başvurusu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

TSK subay ve astsubay alımı başvurusu için son güne girildi. Birçok sınıfta yapılacak olan subay ve astsubay alımı için Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarının üçünü de tercih edebilecek olan adaylar, başvurularını PERTEM üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, TSK subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılacak? İşte, merakla araştırılan o detaylar

TSK SUBAY ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar ön başvurularını 22 Kasım 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta kanalı ile, dilekçe ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacaktır. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar bilgilerini ve tercihlerini müracaat tarihinin bitimine kadar güncelleyebilecektir.

BİRDEN FAZLA KUVVET KOMUTANLIĞINA BAŞVURULABİLECEK

Adaylar mutlaka en az bir Kuvvet Komutanlığını (aday üç kuvvet komutanlığını da tercih edebilir) tercih edecekler, birden fazla Kuvvet Komutanlığını tercih eden adayların, Kuvvet Komutanlığı tercihleri sırasız (önceliksiz) olacaktır. Kuvvet Komutanlığı tercihini yapan adaylar, mezun olduğu lisans programına göre tercih ettiği her Kuvvet K.lığı için, öncelikli (sıralama şeklinde) “en fazla beş” sınıf tercihi yapabilecektir.

Kaynak okul programına göre beşten az sınıfı tercih edebilen adaylar için tercih hakkı, tercih edebildiği sınıf sayısı kadar olacaktır.

Haberin Devamı

En fazla beş sınıf tercihine ilave olarak istekli olan adaylara “Yaptığım tercihlerime göre sınıflandırılamamam durumunda idare tarafından, bu kılavuzda belirtilen kaynak okul programlarına ve kontenjanlara uygun olarak diğer sınıflara yapılacak sınıflandırmayı kabul ediyorum.” beyanını içeren “İdare Tasarrufu” tercih hakkı verilecektir.

SINAVDA NELER SORULACAK?

Genel Kültür Sınavı: Bando, Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı, Uzman Tabip (Göğüs Hst., Anestezi, Acil Tıp vb.) için başvuruda bulunacak adaylar MEBS Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığında, aşağıdaki konu başlıkları ve soru miktarlarından oluşan Genel Kültür Sınavına
tabi tutulacaktır.

TSK subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır Başvurular için son gün bugün

Haberin Devamı

Genel kültür sınavı her biri 2 puan değerinde çoktan seçmeli 50 sorudan oluşacak ve sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevapların doğru cevaplara etkisi olmayacaktır. Sınavdan 50 ve üzerinde puan alan aday başarılı kabul edilecektir.

BAKMADAN GEÇME!