TSK şeref ve üstün hizmet madalyaları verildi

Güncelleme Tarihi:

TSK şeref ve üstün hizmet madalyaları verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 13:06

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda “Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref ve TSK Üstün Hizmet Madalyası Tevdi Töreni” düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanlığını devreden ve Genelkurmay Başkanlığına atanan Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Ege Ordusu Komutanı Hüseyin Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Donanma Komutanı Emin Murat Bilgel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile orgeneral rütbesiyle 30 Ağustos itibarıyla, 2'inci Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Servet Yörük ve 3. Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Yalçın Ataman ve eşleri ile üst düzey komutanlar katıldı.

Haberin Devamı

Törenin açılışında konuşan Orgeneral Başbuğ, tören ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) daha üst seviyelere taşımak için özveriyle yürüttükleri çalışmalarla değerli katkılar sağlayan silah arkadaşlarına madalyalarının verileceğini belirterek, “Genelkurmay Başkanı olarak böyle nitelikli personelin oluşturduğu kadroyla çalışmış olmaktan duyduğum memnuniyeti bu tören vesilesiyle bir kez daha belirtmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Orgeneral Başbuğ, TSK'nın madalya alacak arkadaşlarının da katkılarıyla karada, denizde ve havada icra ettiği görevlerde yurtiçinde ve dünyanın birçok bölgesinde üstlendiği barışı koruma görevleriyle de yurtdışında başarı çıtasını her geçen gün yükselttiğini ifade etti.

Orgeneral Başbuğ, çeşitli kademelerde ifa ettikleri hizmetlerle, sergiledikleri üstün liderlik vasıflarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde ve dışında başarı çıtasının yükseltilmesinde emek sahibi olan silah arkadaşlarından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın geçen yıl atandıkları görevlerinde birer yılı üstün başarıyla tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası ile ödüllendirilmeye layık görüldüklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük ve Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Yalçın Ataman'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde yaptıkları özverili ve başarılı çalışmalar neticesinde orgeneralliğe yükseltilerek Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmeye layık görüldüklerini belirten Orgeneral Başbuğ, kendilerini yürekten kutladığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, “Bu törenle madalyaları tevdi edilecek değerli silah arkadaşlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasa ile belirlenen temel ilkelerine gönülden bağlı olarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda üstün hizmetlerine devam edeceklerine, birlikte çalıştıkları personele ilham ve enerji kaynağı olarak çalışmalarda bulunacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Törende, TSK Şeref ve TSK Üstün Hizmet Madalyası alan komutanların öz geçmişleri ile madalya beratları, çeşitli askeri faaliyetlerden seçilen video görüntüleri eşliğinde okundu.

Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay'a üstün hizmetleri ve yürüttükleri kuvvet komutanlığı görevindeki başarıları dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası ve beratlarını tevdi etti.

Orgeneral Başbuğ, 30 Ağustos itibarıyla orgeneralliğe yükselecek Korgeneral Yörük ve Korgeneral Ataman'a da TSK'nın çeşitli kademelerinde yaptıkları özverili ve başarılı çalışmaları ve bir üst rütbeye yükseltilmeleri dolayısıyla TSK Üstün Hizmet Madalyası ve beratlarını verdi.
Daha sonra madalya alan komutanlar eşleriyle birlikte tebrikleri kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!