TSK’nın suikast yapabileceğinin düşünülmesi vahim

Güncelleme Tarihi:

TSK’nın suikast yapabileceğinin düşünülmesi vahim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:36

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddialarını Star TV’ye değerlendirdi. Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar ve Nedim Şener’in soruların yanıtlayan Baykal şunları söyledi: “Burada sözkonusu olan Bülent Arınç’a akli dengesini yitirmiş kötü niyetli birinin suikast yapacağı iddiası değil. Hükümet tarafından TSK’nın böyle bir suikast yapabilceğinin düşünülmüş olmasıdır. Bunun kondurulması bile vahimdir.. Düşünün eğer TSK bir devlet büyüğüne böyle bir suikast girşiminde bulunacaksa daha fazla bir şey söyleyemeyiz bu sözün bittiği yerdir”.

Fitneye dikkat

Baykal, hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki güvensizlik ortamını değerlendirmek isteyenler olabileceği uyarısında da bulunarak şöyle konuştu:
“Ne diyor, ‘Özel Kuvvetlere haber verip sizin aradığınız muhbir şimdi Arınç’la bir araya geldi, ona bilgi veriyor’ diyorlar. Buluşup Arınç’ın adresini veriyorlar. Sonra da Arınç’a suikast yapacaklar diye Emniyet’e ihbar ediyorlar. Olabilir, siz eğer bir güvensizlik ortamı yaratırsanız bu iki kurumu biribirine düşürmek isteyenler her türlü fitne fesatı araya sokabilir.”

CHP Lideri Baykal ile yapılan röportajın ayrıntıları bu akşam Star TV de yayınlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!