TSK: Dış destek kırılacak

Güncelleme Tarihi:

TSK: Dış destek kırılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın, ‘‘Terörle Mücadelede Son Durum’’a ilişkin değerlendirmesinde, ülke genelinde terörün büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilerek, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröre arka çıkan dış destek çemberini de kıracak ve PKK terör örgütünü tamamen yok edecektir’’ denildi. ‘‘PKK terör örgütünün amacı, faaliyetleri ve terörle mücadelede son durum’’a ilişkin değerlendirmede, devletin güvenlik kuvvetlerinin, PKK terör örgütü ile mücadelesini tamamen halktan ve özellikle terör örgütünün ‘‘Kürt’’ olarak tanımladığı vatandaşlarından aldığı büyük destekle başarılı şekilde yürüttüğü bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugüne kadar, gerek terör ve gerekse teröriste karşı mücadelesini büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla ‘‘demokratik hukuk kuralları’’ çerçevesinde ve insan haklarına ‘‘uluslararası standartların üzerinde bağlı kalarak’’ büyük bir başarıyla sürdürdüğü vurgulanan değerlendirmede, şu hususlara dikkat çekildi:

- Gerek yurt içinde ve gerekse Kuzey Irak'ta başarı ile sürdürülen mücadele sonucunda terör örgütünün silahlı eylem yapabilme etkinliği büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır.

- Savaşı göze alma pahasına, terör örgütünün elebaşının yurtdışında barınma imkanları ortadan kaldırılmış, teröristbaşı Türkiye'nin gerçekleştirdiği özel bir operasyonla Türkiye'ye getirilmiş olup, bağımsız Türk adaleti tarafından hak ettiği cezaya çarptırılacaktır.

- Türk milletinin bu kararlılığı devam ettiği sürece terör örgütünün kan dökmeye devam etmesi mümkün değildir.

TAMAMEN YOK EDİLECEK

Terör örgütünün elebaşının Suriye'den ayrılması ve yakalanması ile yaşanan gelişmelerin, bu örgüte çeşitli ülkeler tarafından sağlanan dış desteğin boyutlarını tüm açıklığı ile ortaya koyduğu ifade edilen değerlendirmede, bütün bunlara rağmen devletin, zor olanı başardığı ve ‘‘iç cepheyi sağlam tutarak, terörle mücadeleyi halka mal ettiği’’ de vurgulandı. Terörle mücadelede gelinen noktada, silahlı mücadelenin dışında terörü besleyen iç ve dış kaynakların da kurutulmasının büyük önem arz ettiği kaydedilen değerlendirmede, sonuç olarak şu hususlara yer verildi:

- Türkiye'de herkes eşittir ve birinci sınıf vatandaştır. Uluslararası anlaşmalarla kabul edilen azınlıklar dışında hiçbir yurttaşımız azınlık değildir.

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröre karşı topraklarını, insanlarını ve sınırlarını korumakta ve bunu devletin meşru güçleri ile yapmaktadır.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, teröre karşı içte ve dışta kesin ve kararlı bir şekilde yürüttüğü harekat sonucu büyük bir başarı kazanmış ve ülke genelinde terör büyük ölçüde kantrol altına alınmıştır.

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da huzur ve güveni sağlamak amacıyla her türlü ilave tedbiri alacak, teröre arka çıkan dış destek çemberini kıracak ve PKK terör örgütünü tamamen yok edecektir.

TEK MİLLET, TEK VATAN

Çünkü,

- Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu bölünmez bütünlük tartışılamaz.

- Devletin resmi dili, bayrağı, simgeleri, sınırları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümranlık hakları, laik ve demokratik düzeni her türlü tartışmanın üstünde ve dışındadır.

- Türkiye'nin üniter niteliğinin muhafazası, birlik ve beraberliğinin hiçbir kimseye, zümreye ve devlete taviz verilmeden korunması esastır.

- Üniter devletimizin esası tek millet, tek vatan, tek devlet, tek dil ve tek bayraktır.''



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!