TRT'den Sibel'e 1 milyon 800 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

TRTden Sibele 1 milyon 800 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 00:00

Sibel Can'ın TRT'ye hazırlayacağı müzik-eğlence programından 1 milyon 800 bin YTL alacağı iddialarına, hem TRT hem de Can'dan açıklama geldi. TRT, Sibel Can'ın parasının sponsorlar tarafından ödeneceğini söylerken, ünlü sanatçı ise, "TRT ile böyle bir para konuşulmadı" dedi.

Haberin Devamı

TRT'den Sibel Can açıklaması

Ücreti sponsorlar ödeyecek

Sibel Can: Böyle bir para yok

Yeni yayın döneminde TRT'ye müzik-eğlence programı hazırlayacak olan Sibel Can'ın, büyük bir rakama imza attığı iddia edildi. Televizyon kulislerinde konuşulanlara göre ünlü sanatçının, 36 bölümlük anlaşma yaptığı, bölüm başı 50 bin YTL alacağı söylendi. Sibel Can'ın TRT'den alacağının ücret 1 milyon 800 bin YTL olacağının iddia edilmesi üzerine dün TRT'den bir açıklama geldi.

/images/100/0x0/55ea8a76f018fbb8f886b14e
TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney yaptığı açıklamada, "Yeni yayın döneminde 'On numara' programıyla TRT-1 ekranlarında yer alacak olan sanatçı Sibel Can'a ödenecek ücret, tamamen sponsor gelirleriyle karşılanacaktır. Dolayısıyla ilk etapta Ocak 2007 tarihine kadar geçerli olan anlaşma gereğince sanatçının alacağı ücretin TRT tarafından ödeneceği yönünde çıkan haberler asılsızdır" dedi.

Haberin Devamı

TRT SINAVINI KAZANAMADIM

Konu hakkında görüştüğümüz Sibel Can ise şu açıklamayı yaptı: "Bir yıldır TRT ile bu program üzerine görüşüyoruz. Programın formatını oturtmaya çalışıyoruz. Ancak kendileriyle daha anlaşma bile yapmadım ki, para konuşulsun. Birkaç gün içinde her şey belli olacak. Ancak size şu kadarını söyleyebilirim ki, konuştuğumuz kurum TRT... Devlet televizyonu... Bu kadar büyük paraların o kurum içinde telafuzu bile olmaz. Ayrıca benim TRT ile bir gönül bağım da var. Ben hep çocukken TRT Korosu'nda olmak isterdim. Hatta 17 yaşında ilk kez assolist olarak sahneye çıktığım da, TRT'nin açtığı sınavlara girmiştim. Sırf sanat müziği korosunda yer alıp, musiki icra etmek için. Fakat olmadı, kazanamadım. Başarısız olduğum için değil, sanırım ünlü olduğum için kazanamamıştım. Dolayısıyla TRT benim için çok kıymetli ve önemli... Gazetede yazılan para doğru değildir:"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!