TRT-INT yayını okyanusu aşacak

Güncelleme Tarihi:

TRT-INT yayını okyanusu aşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

TRT, Avrupa ülkelerindeki Türklere yönelik olarak sürdürdüğü TRT-INT yayınlarını Okyanus ötesine taşımaya hazırlanıyor. TRT-INT yayınlarının Avrupa ülkelerinden sonra Avustralya'da da izlenebilmesi için çalışma başlattı.

Yaklaşık 2.5 milyon dolara mal olması beklenen projenin, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 18-21 Şubat tarihlerinde bu ülkeye yapacağı ziyarete yetiştirilmesi planlanıyor.

TRT Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği üzerine çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı Avustralya'da da TRT-INT yayınlarının izlenebilmesi için çalışma başlattı.

MALİYET, 2.5 MİLYON DOLAR

Yapılan araştırmalar sonucu, bu yayının Asya-Sat uydusu veya İsrail üzerinden yapılabileceği, ancak her iki durumda da maliyetinin yaklaşık 2.5 milyon dolar olacağı belirlendi.

TRT'den bir üst düzey yetkili, bu maliyeti TRT'nin karşılamasının mümkün olmadığını belirterek, bu kaynağın sağlanması halinde yayının çok kısa bir sürede gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Yetkili, yayının maliyeti konusunda bazı firmalardan teklif alındığını ve firmaların bu yayını bir haftada gerçekleştirme vaadinde bulunduğunu kaydederek, paranın bulunması durumunda yayının, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 18-21 Şubat tarihleri arasında bu ülkeye yapacağı geziye yetiştirilebileceğini ve deneme yayınlarına başlanabileceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!